ASV Kongress pieņem rezolūciju par atbalsta izbeigšanu Saūda Arābijas vadītajam karam Jemenā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa Pārstāvju palāta ceturtdien nobalsoja par ASV atbalsta izbeigšanu Saūda Arābijas vadītajam karam Jemenā, šādi vēršoties pret prezidenta Donalda Trampa ārpolitiku un aliansi ar Rijādu.

Demokrātu kontrolētajā palātā ar 247 balsīm par un 175 pret tika pieņemta rezolūcija, kas pieprasa Trampam "atsaukt Savienoto Valstu Bruņotos spēkus no karadarbības Jemenas Republikā vai kas skar šo valsti".

Pagājušajā mēnesī rezolūciju apstiprināja Senāts un tagad tā nodota parakstīšanai Trampam. Baltais nams jau iepriekš piedraudēja, ka Tramps varētu pirmoreiz savas prezidentūras laikā izmantot veto tiesības, ja abas Kongresa palātas pieņems šādu rezolūciju.

Kongresa abu partiju likumdevēju rindās ir pieaudzis sašutums par Saūda Arābiju, kopš oktobrī Saūda Arābijas konsulātā Turcijā tika noslepkavots ASV dzīvojušais žurnālists Džamals Hašogi.

Trampa administrācija turpina atbalstīt Saūda Arābiju un tās faktisko valdnieku kroņprinci Mohammedu bin Salmanu, neraugoties uz aizdomām, ka tieši viņš devis pavēli nogalināt Hašogi, un tas licis likumdevējiem nostāties opozīcijā.

Arī republikāņi pauduši neapmierinātību ar vairākiem ārpolitikas lēmumiem, arī attiecībā uz prezidenta plānu izvest karaspēku no Sīrijas un Afganistānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu