Merzļikins: Spēlēs mēģinu nozagt enerģiju un uzsūkt emocijas, ko dod līdzjutēji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Hockey Club Lugano/Twitter

Latvijas izlases pirmais numurs Elvis Merzļikins spēlēs mēģina nozagt enerģiju un uzsūkt emocijas, ko viņam dod sanākušie līdzjutēji, medijiem izteicās Nacionālas hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vienības vārtsargs.

24 gadus vecais Merzļikins pirms divām nedēļām oficiāli noslēdza viena gada debitanta līgumu ar "Blue Jackets". Hokejists sestdien ieradās Kolumbusā, taču tikai ceturtdien aprunājās ar preses pārstāvjiem.

Sarunas sākumā latvietis uzsvēra, ka nav tipisks vārtsargs, bet viņam esot pašam savs stils.

"Es neesmu standarta vārtsargs. Viņi dzīvo savā pasaulē, taču es izbaudu atmosfēru un es, visticamāk, arēnā skanot mūzikai, uzdejošu. Spēlēs mēģinu nozagt enerģiju un uzsūkt, ko dod līdzjutēji," sacīja Merzļikins.

"Tu nekad nezini, kas notiks. Trenerim jau ir sava komanda, bet sākotnējais plāns bija ierasties un ieraudzīt, kas ir NHL un kas ir Kolumbusa," par saviem plāniem attiecībā uz šo sezonu komentēja Merzļikins. "Es izbaudu katru momentu. Šeit ir ļoti patīkami, taču [NHL] hokejs ir citādāks, viss ir daudz ātrāks."

Merzļikins skaidroja, ka pagaidām pārsvarā komunicē ar vienības vārtsargu treneri Meniju Legasu, kurš treniņos latvietim dod daudz padomu.

"Man jāsaprot, kā tiek spēlēts hokejs šeit, jāaprod un jāfokusējas spēlēšanai NHL," turpināja Merzļikins. "Es treniņā daudz runāju ar Meniju, viņš man iesaka, kā labāk spēlēt, taču mūsu domas ne vienmēr sakrīt. Ir lietas, kas man liekas piemērotākas, un ir lietas, kas viņam. Meniju es satiku iepriekšējā reizē, kad šeit ierados uz attīstības nometni. Man viņš ļoti patīk, viņš ir lielisks puisis."

Tāpat Merzļikins sacīja, ka ar visiem komandas spēlētājiem vēl nav iepazinies, vien saticis vairākus hokejistus, kuri trešdien treniņā neslidoja.

"Pirms vakardienas treniņa es nebiju trenējies trīs nedēļas. Vakar izgāju uz ledus ar Meniju un vienu komandas spēlētāju, taču neatceros kā viņu sauca, jo šajā organizācijā ir tik daudz cilvēku - nespēju visiem atminēties vārdus. Pirmajā dienā es iepazinos ar vienu no spēlētājiem, taču viņš man pateica, ka pirms stundas jau iepazināmies," smejoties sacīja Merzļikins.

Spēlētājs atzina, ka Šveices čempionātā bijusi ļoti skaļa publika, bet atmosfēra vienmēr ir bijusi ļoti patīkama.

"Uz mūsu spēlēm "Lugano" nāca ap 9000 skatītāju, taču sajūta bija, ka atnākuši 20 000 līdzjutēju, jo fani bija ļoti skaļi, vienmēr atbalstīja komandu. Šeit līdzjutēji nav tik skaļi un vairāk skatās spēli, bet arēna ir lielāka. Protams, atbalstītāji arī kaut ko skandē, taču tas nav tik skaļi. Spēles laikā gan par to nedomā, galvenais ir koncentrēties mačam," skaidroja Merzļikins.

Tāpat Latvijas izlases pirmais numurs sacīja, ka viņam patīkot Kolumbusas pilsēta un vietējie iedzīvotāji.

"Vakar ar draudzeni pastaigājām pa pilsētu - redzēju skaisto parku, turklāt laiks bija labs un cilvēki šeit ir jauki. Šobrīd es meklēju dzīvokli un mēģinu vispār saprast, kur kas atrodas šajā pilsētā - es šeit zinu tikai trīs vietas," smaidot teica Merzļikins.

Merzļikina plānos šajā vasarā ir aizlidot uz Losandželosu, lai tur patrenētos un labāk sagatavotos nākamajai sezonai, tāpat viņš noteica, ka, visticamāk, vasaras daļu pavadīšot Lugāno.

Intervijas beigās Merzļikins atbildēja uz jautājumu par savu vārdu, skaidrojot, ka tas ir par godu tēva mīļākajam dziedātājam. "Tēvs bija Elvisa Preslija fans - par godu viņam man iedeva vārdu. Man šis vārds patīk," noslēdza latvietis.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru, bet pēdējos četrus gadus viņš bija Šveices augstākās līgas kluba "Lugano" pamatvārtsargs, divas reizes tiekot atzītam par čempionāta labāko vārtsargu. Viņš Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu