Bertāna pārstāvētā "Spurs" piesaistījusi lietuvieti Motiejūnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Sanantonio "Spurs" noslēgusi līgumu ar lietuviešu uzbrucēju Donātu Motiejūnu, informē klubs.

Šī 28 gadus vecajam Motiejūnam līdz ar to ir atgriešanās NBA, kur viņš iepriekš spēlēja 2017.gadā Ņūorleānas "Pelicans" rindās, bet pēc tam pārcēlās uz Ķīnu.

Šosezon lietuvietis Ķīnas augstākajā līgā izcēlās ar iespaidīgiem statistikas rādītājiem - vidēji mačā 27,3 punkti un 14,0 atlēkušās bumbas.

Iepriekš Motiejūns NBA spēlējis arī Hjūstonas "Rockets" sastāvā, tomēr tās rindās paguva izcelties ar skandālu. Vēl 2015./16.gada sezonā Hjūstonas komanda centās lietuviešu garo spēlētāju aizmainīt uz Detroitas "Pistons", taču darījumu izjauca basketbolista muguras problēmas. Pēc tās sezonas viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, bet viņam izveidojās konflikts ar klubu, turklāt 2016.gada decembrī viņam četru gadu līgumu 37 miljonu dolāru (33 miljonu eiro) vērtībā piedāvāja Bruklinas "Nets", ko "Rockets" nolēma pielīdzināt un saglabāt basketbolistu savā sastāvā.

Tomēr Motiejuns sākotnēji neieradās uz Hjūstonas komandas fiziskajiem testiem, bet, kad to beidzot paveica, "Rockets" tomēr nolēma neparakstīt līgumu ar spēlētāju, kā rezultātā viņš kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Pēc tam viņš par krietni pieticīgāku līgumu pievienojās "Pelicans", bet pēc tam karjeru turpināja Ķīnā.

2011.gada NBA jauno spēlētāju draftā Motiejūnu pirmajā kārtā ar 20.numuru izvēlējās Minesotas "Timberwolves". Nākamajā dienā tiesības uz lietuvieti tika pārdotas Hjūstonas vienībai, kurā viņš debitēja gadu vēlāk.

Veiksmīgākā karjeram Motiejūnam bija 2014./15.gada sezona, kurā viņš 71 regulārā čempionāta spēlē vidēji guva 12,0 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas.

Motiejūns ir izcīnījis Eiropas vicečempiona titulu pieaugušajiem 2013.gadā, tāpat arī ieguvis sudraba medaļas U-18 un U-20 čempionātos 2008.gadā.

"Spurs" ar 45 uzvarām 79 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu un ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu