Video: Skutelis asprātīgi atbild brāļiem lietuviešiem (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Pašmāju komiķis Jānis Skutelis savā raidījumā "Pusnakts šovs septiņos" veltījis oficiālu atbildi lietuviešu pusnakts šovam #LaikykitėsTen un visai Lietuvas tautas kopumā par premjerministra Sauļus Skvernelis izteikumiem, ka Lietuva un Latvija neesot brāļi, bet konkurenti.

Skutelis apstiprina lietuviešu kolēģu teikto - latvieši un lietuvieši ir un paliek "braļukas".

Portāls TVNET jau vēstīja, ka lietuviešu humora šovs "Laikykites ten" abu tautu draudzībai veltījis dziesmu, kurā apdziedātas Latvijas un Lietuvas attiecības. 

Iepriekš ziņots, ka Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portāls "Lrt.lt" vēstījis, ka Skvernelis, kas maijā gaidāmajās vēlēšanās gatavojas kandidēt uz prezidenta amatu, tiekoties ar vēlētājiem, izteicis apgalvojumu, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās".

Pats Skvernelis neilgi pēc tam savā "Facebook" profilā gan skaidroja, ka viņš neesot citēts precīzi, un apsūdzēja "Lrt.lt", ka tas sabiedrībai sniedzis tendenciozu un izkropļotu informāciju, cenšoties mest ēnu uz viņu un sanaidot kaimiņvalstis.

Vēlāk portāls precizēja premjera teikto: "Latvieši un igauņi mums, varētu domāt, visā pilnībā būtu brāļi, taču tā nav. Runājot par to pašu Latviju, ekonomikā tā ir viena no mūsu lielākajām konkurentēm."

"Ar latviešiem mēs esam draugi un kaimiņi, mūs saista ļoti ciešas saites, kopīga vēsture, taču vienlaikus mēs esam arī konkurenti, runājot par enerģētikas jautājumiem, jūras ostām, kravām, transportu. Ar Latviju joprojām nav panākta vienošanās par jūras robežas demarkāciju. Tie ir jautājumi, kas jārisina augstākajā līmenī, aizstāvot Lietuvas intereses," savu izteikumu "Facebook" tīklā skaidroja premjers.

Taču pa to laiku viņa vārdi jau bija paspējuši izraisīt vētrainu reakciju "Facebook" lietotāju kopienā, kur diennakts laikā grupai "Brāļi, nevis konkurenti" jau pievienojušies tūkstošiem cilvēku, kuri apliecinājuši simpātijas un mīlestību pret kaimiņiem latviešiem.

Skuteļa šovs vērojams LMT mājas viedtelevīzijā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu