Kāds laiks gaidāms piektdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas rītā laikapstākļi Latvijā ir teju identiski iepriekšējiem diviem rītiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis virs Latvijas praktiski skaidras, laiks ir sauss, dominē lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra no -3..-4 grādiem dažviet Latgalē un Vidzemē līdz +3..+4 grādiem vietām valsts centrālajā un rietumu daļā, galvenokārt piekrastē.

Rīgā skaidras debesis, lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra no nulles starptautiskajā lidostā līdz +3..+4 grādiem pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā.

Tāpat kā trešdien un ceturtdien, arī piektdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā būs +12..+15 grādu, prognozē sinoptiķi.

Mērena austrumu, dienvidaustrumu vēja ietekmē par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies vietām Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē.

Laiks būs saulains un joprojām ļoti sauss, saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Rīgā, visu dienu sildot saulei un vējam mēreni pūšot no dienvidaustrumiem, termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 762-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +12..+15 grādu, Kolkā +8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.aprīlī bija +21..+24 grādi daudzviet Eiropas dienvidu un centrālajā daļā. Zviedrijas un Norvēģijas dienvidos gaiss sasila līdz +19 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -22 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu