Slovēnijas ekspremjers: Eiropai jātiecas vienot dalībvalstu skatījumu uz turpmāko attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamajiem Eiropas politiķiem jāteicas vienot nevis dalībvalstu birokrātiju, bet gan skatījumu uz turpmāko attīstību, konferencē "Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, Slovēnijas bijušais ministru prezidents Aloizs Peterle.

Pēc viņa domām, populisms nav šī brīža galvenā Eiropas problēma. "Kur tas populisms aizsākās? Ne jau mazajās valstīs, bet gan lielās bagātās Eiropas valstīs - Lielbritānijā, Francijā, Vācijā," sacīja Peterele.

Politiķis uzsvēra, ka Eiropai nepieciešama kopīga attīstības vīzija, jo tehnoloģiju attīstības rezultātā radušies līdz šim nebijuši izaicinājumi. "Mēs nesen diskutējām, vai robotiem vajadzētu piešķirt legālu personību vai ne. Roboti nākotnē rīkosies autonomi, kā arī mācīsies. Pirms trīs gadiem par to nedomājām," klāstīja Peterele.

Viņš arī piebilda, ka starp ASV un Ķīnu pašlaik norit "karš" informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tā dēvētajā lielo datu jomā, un Eiropa, viņaprāt, šīs jomas attīstību ir iekavējusi tieši kopīgas vīzijas trūkuma rezultātā.

"Vajag pārdomāt divas galvenās Eiropas Savienības domas - jautājumu par cilvēka cieņu tehnoloģiju attīstības laikā un kopīgu darbu. Pašlaik esam pārāk daudz iedziļinājušies individuālā, nevis kopīgā darbā. Tas nav jautājums par dažādiem ātrumiem vai vairākiem reglamentējošiem dokumentiem, bet gan par kopīgu attīstības virzienu," uzsvēra Peterele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu