Vieglā automobiļa dubultajā grīdā un kravas vilcienos uzieti gandrīz 200 000 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas vieglā automobiļa dubultajā grīdā un kravas vilcienos uzgājušas gandrīz 200 000 kontrabandas cigarešu.

Ceturtdien, 4.aprīlī, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēlu analīzi, divos vagonos konstatēja nedeklarētas cigaretes. Ierokot akmeņoglēs, no muitas kontroles bija noslēpti iepakojumi ar "Premjer" un "NZ Gold" cigaretēm. Tajos atradās kopumā 60 000 cigarešu.

Savukārt trešdien, 3.aprīlī, Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem veikta kontrole. Atverot "hopper" tipa vagona lūkas, konstatēts, ka amonija nitrātu kravā ir noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 55 200 cigarešu "NZ Gold".

Foto: VID

Savukārt Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, sadarbībā ar robežsardzes amatpersonām akmeņogļu kravā tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm "Minsk". Kontroles rezultātā izņemti 37 400 cigarešu.

Tāpat otrdien, 2.aprīlī, Terehovas muitas kontroles punkta darbiniekiem tabakas meklēšanas suns palīdzēja uziet vieglajā automobilī "Xyndai" speciāli izveidotu kontrabandas cigarešu slēptuvi. Padziļināti pārbaudot no Krievijas iebraukušo automobili, muitas amatpersonas secināja, ka tam ir izveidota dubultā grīda. No muitas kontroles noslēptās cigaretes konstatētas, arī veicot priekšējā paneļa demontāžu. Kontroles rezultātā izņemti 46 720 cigarešu "Minsk".

Foto: VID

Par konstatēto pārkāpumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu