Francijas ministrs: Neraugoties uz ASV neapmierinātību, neatkāpsimies no plāniem ieviest digitālo nodokli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs piektdien paziņoja, ka Francija neatkāpsies no plāniem ieviest nodokli interneta pakalpojumu uzņēmumu valstī gūtajiem ienākumiem, neskatoties uz ASV pausto neapmierinātību.

"Mēs esam apņēmušies ieviest nodokli lielām interneta pakalpojumu kompānijām, lai nodrošinātu lielāku starptautiskās nodokļu sistēmas taisnīgumu un efektivitāti," norādīja Lemērs, kurš ieradies Bukerestē uz pārrunām ar eirozonas dalībvalstu finanšu ministriem.

Lemērs šādus komentārus izteica dažas stundas pēc tam, kad ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo bija paudis iebildumus šim nodoklim, Vašingtonā tiekoties ar Francijas ārlietu ministru Žanu Īvu Ledriānu.

Pompeo sacīja, ka šis nodoklis negatīvi ietekmēs ASV uzņēmumus un Francijas iedzīvotājus, kuri izmanto šo uzņēmumu pakalpojumus.

Tikmēr Lemērs pavēstīja, ka Francija cieši sadarbosies ar ASV, lai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) izstrādātu globālu nodokļu reformu.

Kā ziņots, Francijas valdība martā prezentēja plānus ieviest 3% nodokli interneta pakalpojumu uzņēmumu valstī gūtajiem ienākumiem, kas ietekmēs tādus interneta milžus kā "Google", "Facebook" un "Amazon".

Šī likumprojekta mērķis ir cīnīties pret starptautiskajiem uzņēmumiem, kas lielāko daļu no saviem nodokļiem maksā Eiropas Savienības (ES) valstī, kurā atrodas to galvenā pārvaldes mītne, un bieži vien šīs nodokļu likmes ir ļoti zemas.

Lemērs iepriekš norādīja, ka šis nodoklis ietekmēs interneta pakalpojumu uzņēmumus, kuru tirdzniecības apjoms pasaulē pārsniedz 750 miljonus eiro un 25 miljonus eiro Francijā. Tādējādi tiks pasargāti jaunuzņēmumi.

Zemās nodokļu likmes, kas Eiropā piemērotas ASV tehnoloģiju gigantiem, vairākkārt izraisījušas Eiropas valstu iedzīvotāju neapmierinātību, taču ES valda sašķeltība attiecībā uz šī jautājuma atrisināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu