NATO austrumu flanga valstu ministri Polijā pārrunā drošības jautājumus

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs
Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs Foto: AFP/SCANPIX

Polijā piektdien deviņu NATO austrumu flanga valstu aizsardzības ministru sanāksmē tiks spriests par drošības jautājumiem, vēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Kopā ar Rumānijas, Ungārijas, Čehijas, Slovākijas, Bulgārijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ministriem Helenovā, netālu no Varšavas, Blaščaks spriedīs par NATO austrumu flanga stiprināšanu un kopīgām aizsardzības iniciatīvām Eiropas Savienības ietvaros.

Deviņas NATO austrumu flanga valstis, kas ir pazīstamas arī kā Bukarestes devītnieks (B9), gadu gaitā ir pierādījušas savu spēku un apliecinājušas to, cik nopietni tās izturas pret drošības jautājumiem, ceturtdien sākot ministru divu dienu tikšanos, sacīja Blaščaks.

"Gadu gaitā mēs esam no jaunajām NATO valstīm kļuvuši par valstīm, bez kurām alianse šodien nav iedomājama," norādīja ministrs. "Mēs esam NATO."

Savulaik PSRS okupētajām un Maskavas marionešu režīmu pārvaldītajām Austrumeiropas valstīm, kas tagad veido NATO austrumu flangu, ir kopīga XX gadsimta totalitārisma un paverdzināšanas pieredze, kad tās nevarēja pašas lemt savu likteni, atgādināja Blaščaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu