Nākamnedēļ diskusijā apspriedīs Valsts prezidenta kandidātu izvēles kritērijus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamnedēļ notiks iniciatīvas "Par izcilu Latvijas Valsts prezidentu" rīkota publiskā diskusija "Izcils Valsts prezidents: kādam tam būt un kā to atrast?", informēja iniciatīvas pārstāve Kristīne Tjarve.

Paneļdiskusijas pirmajā daļā plānots apspriest zināšanas, īpašības un vērtības, kurām jāraksturo izcilu Valsts prezidentu, savukārt otrajā daļā dalībnieki pievērsīsies Valsts prezidenta ievēlēšanas procesam.

Pasākumā piedalīsies jurists Edgars Pastars, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Māris Simanovičs, portāla "Manabalss.lv" vadītājs Imants Breidaks, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesore Skaidrīte Lasmane, kā arī biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" jurists un iniciatīvas "Par atklātu balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanās" autors Jānis Veide.

"Diskusijas dalībnieki mēģinās raksturot, ko iedzīvotāji sagaida no izcila Valsts prezidenta papildu Satversmē noteiktajām pilnvarām, kā panākt izcila prezidenta ievēlēšanu jūnijā gaidāmajās vēlēšanās, kā arī turpmāk nākotnē. Tiks skarti arī jautājumi, vai sabiedrībai ir tiesības un pienākumi attiecībā uz Valsts prezidenta ievēlēšanu," teikts pasākuma aprakstā.

Diskusija notiks "Nice Place Telpā" 9.aprīlī plkst.18.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks vasaras sākumā.

Kā ziņots, bijušie Augstākās Padomes deputāti, kuri 1990.gadā balsoja par deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu", aicina 13.Saeimas deputātus Valsts prezidenta amatā ievēlēt Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, aģentūru LETA informēja "4.maija Deklarācijas kluba" pārstāvji.

Tāpat atbalstu Levita kandidatūrai līdz šim publiski paudusi partiju apvienība "Attīstībai/Par!".

"Jaunā Vienotība" publiski paziņojusi, ka nevirzīs savu kandidātu Valsts prezidenta amatam un mēģinās panākt koalīcijā vienošanos par vienu kandidātu, taču savu viedokli par Levitu iecerējusi formulēt pēc tikšanās ar kandidātu.

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA norādīja, ka partijas frakcijas deputāti nav lēmuši par to, vai paust atbalstu kādam no izskanējušajiem kandidātiem vai arī virzīt savu pretendentu uz šo amatu. Tāpēc politiķis varot paust tikai personīgo viedokli, ka Levitu uzskata par ļoti cienīgu kandidātu, kurš atstājis ļoti patīkama cilvēka iespaidu.

Valdošās koalīcijas partijas cer līdz 15.aprīlim vienoties par kopīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam, iepriekš sacījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu