Zaudējot vidusskolas posma klases, Valles vidusskolu pārveidos par pamatskolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Valles vidusskola, kurā jau šajā mācību gadā nav vidusskolas posma klašu, lēmusi Vecumnieku novada dome.

Valles vidusskolā nepietiekamā skolēnu skaita dēļ kopš 2016./2017.mācību gada nav 10.klases. Turklāt pašlaik vidusskolā vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmu neapgūst neviens skolēns. Līdz ar to vidusskolas izglītības pakāpe un nosaukums neatbilst vidusskolai, tādēļ nepieciešams veikt šīs skolas reorganizāciju par Valles pamatskolu.

Dome lēmumu par skolas reorganizāciju lēmusi vienbalsīgi. Pašvaldībā uzsver, ka izmaiņas neietekmēs skolēnus, pedagogus un darbiniekus.

Domes Finanšu komitejā skatīts jautājums arī par Valles vidusskolas un pirmsskolas izglītības iestādes "Cielaviņa" apvienošanu. Deputātu viedoklis dalījies, kā argumentus minot nepietiekamos finansiālos ieguvumus un skaidrojuma trūkumu par to, kā uzlabosies izglītības kvalitāte, apvienojot izglītības iestādes. Tāpēc jautājums pašlaik atlikts.

Jau vēstīts, ka vairākus gadus Valles vidusskolā netiek atvērta 10.klase. Tāpat šajā mācību gadā 10.klases klases nav Misas vidusskolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu