Latvijas čempions Siksnis: HK "Rīga" autobusam Krievijā reiz gandrīz uztriecās vilciens

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītās "Optibet" hokeja līgas sezonas čempionvienības "Mogo" uzbrucējs Andris Siksnis ir viens no tiem nedaudzajiem vietējā čempionāta spēlētājiem, kuri vismaz vienu maču aizvadījuši arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Savulaik Siksnis trīs sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo" sistēmā, četros mačos kāpjot arī uz KHL ledus. Lielākoties gan viņam nācās spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā "Rīga", iepazīstot gan plašās kaimiņvalsts lielceļus, gan sadzīves apstākļus.

Video intervijā portālam TVNET 2019.gada Latvijas čempions hokejā Siksnis pastāstīja par kādu atgadījumu izbraukumā ar HK "Rīga" vienību, ko tagad jau var atcerēties ar smaidu sejā, bet toreiz tas varēja beigties arī traģiski.

"Braucieni pa Krieviju vispār bija briesmīgi. Bija reizes, kad braucām pa ļoti sliktiem ceļiem stepes vidū. Vienā no tādām reizēm ceļš šķērsoja dzelzceļa sliedes, kas likās esam jau sen neizmantotas. Braucām ar autobusu diezgan labā ātrumā, spēlējām kārtis, bija jautri. Pēkšņi šoferis "nometa pa mēmajiem", jo tuvojās vilciens! Nebija tā, ka autobuss apgāzās, bet bremzēšana bija pamatīga. Tagad šo gadījumu var atcerēties ar smaidu, bet toreiz viss varēja beigties arī traģiski," atmiņās gremdējās hokejists.

25 gadus vecais Siksnis Rīgas "Dinamo" sistēmā spēlēja līdz 2014.gada vidum. Pēc tam viņš kļuva par Austrijas otrās līgas čempionu Lustenavas EHC sastāvā, kā arī izmēģināja spēkus Somijas pēc spēka otrajā jeb "Mestis" līgā. Kopš 2015./2016.gada sezonas uzbrucējs pārstāv "Mogo" vienību Latvijas čempionātā.  

Video interviju ar Siksni portāla TVNET sporta sadaļā varēsiet noskatīties jau pirmdien. Tajā hokejists stāstīs par nesen izcīnītā čempionu kausa ietilpību, vēlmi spēlēt kādā ārzemju klubā, studijām Latvijas Universitātē, kā arī par mediju vidē labi zināmo Sikšņu ģimeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu