Anglijas futbola klubi nevēlas vairāk spēļu UEFA Čempionu līgā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mančestras "United" futbolisti
Mančestras "United" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubi piektdien izteica bažas par potenciālajām izmaiņām UEFA Čempionu līgas spēļu formātā, kurā tiktu palielināts spēļu skaits.

Esošais formāts paredz UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā dalību 32 komandām, kur tās tiek ielozētas astoņās grupās un katra aizvada sešas spēles.

Jaunais ierosinājums paredz no 2024.gada UEFA Čempionu līgas 32 dalībnieces sadalīt četrās grupās, pa astoņām komandām katrā, tādējādi katra vienība aizvadītu 14 spēles. Katras grupas sešas labākās vienības automātiski garantētu dalību nākamā gada turnīrā, un netiktu ņemti vērā rezultāti vietējā čempionātā.

Savukārt Eiropas futbola asociācijas savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins noliedza, ka spēles tiktu aizvadītas nedēļas nogalēs, tādējādi jau tā noslogojot komandas blīvu spēļu grafiku.

Piektdien visi 20 Anglijas premjerlīgas klubi izteica bažas par turnīra maiņu, skaidrojot, ka nebūtu pieņemami UEFA manīt turnīra nolikumu un strādās, lai pasargātu savu vietējo līgu.

"Nav pieņemama tāda rīcība no UEFA puses, kas izmaina čempionāta struktūru, spēļu kalendāru un vietējā turnīra konkurētspēju," savā paziņojumā teica premjerlīga.

Anglijas premjerlīgā ir viens no noslogotākajiem spēļu kalendāriem visā Eiropā, tajā veselas sešas komandas šosezon piedalās UEFA veidotajos turnīros, Mančestras "City" un "United", kā arī "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur" piedalās Čempionu līgā, bet Londonas "Chelsea" un "Arsenal" startē Eiropas līgā.

Tikmēr pastāv viedoklis, ka vadošās Eiropas komandas no turnīra formāta maiņas iegūtu ienesīgākus televīzijas līgumus, kas nestu komandām lielāku peļņu.

Savukārt premjerlīga savā paziņojumā uzsver, ka spēlētāji un fani ir svarīgākās figūras Anglijas futbolā.

Tāpat premjerlīgai pievienojas Spānijas futbola čempionāts un Vācijas Bundeslīga, kurā arī ir ļoti noslogoti spēļu grafiki.

Savukārt UEFA izpilddirektors Larss Kristers Ulsons uzsvēra, ka viņu galvenais uzdevums ir saglabāt un aizsargāt vietējos čempionātus.

"Esam izlēmuši uzaicināt visus līgas biedrus uz tikšanos 6.-7.maijā, lai diskutētu par futbola attīstību Eiropā," teica Ulsons.

Tāpat vairāki mediji ziņo, ka Čeferins un Ulsons satiksies 8.maijā, lai pārrunātu Eiropas Klubu asociācijas (ECA) vadītāja Andrea Anjelli ierosinājumu - Eirokausa futbola spēles nākotnē aizvadīt arī nedēļas nogalēs.

Iespējamās reformas tiks apspriestas arī 14.maijā, kad norisināsies UEFA Klubu sacensību komitejas sēde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu