Petraviča sola tiesībsargam rosināt garantētā minimālā ienākuma līmeņa celšanu, plānojot nākamā gada budžetu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) sola rosināt garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa celšanu, plānojot nākamā gada budžetu, informēja ministres pārstāve Liesma Kalve.

Petraviča piektdien tikās ar tiesībsargu Juri Jansonu, lai pārrunātu nozares aktuālākos jautājumus. Pēc tikšanās Jansons atklāja, ka gatavojas vērsties Satversmes tiesā, ja divu mēnešu laikā netiks laboti Ministru kabineta noteikumi, palielinot GMI līmeni.

Tomēr, kā norāda Petraviča, tas būšot iespējams, vien plānojot nākamā gada valsts budžetu. Ministre skaidro, ka šogad izskatīšanai Ministru kabinetā jau tika virzīts plāns minimālo ienākumu atbalsta sistēmas pilnveidošanai 2019.-2020.gadam, kas paredzēja vispirms minimālo pensiju un valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanu un secīgi pēc tam arī GMI līmeņa paaugstināšanu līdz 94 eiro, kas tiek izmaksāts no pašvaldību budžeta.

"Diemžēl 2019.gada valsts budžeta iespējas bija ierobežotas jaunu priekšlikumu ieviešanai. Taču, strādājot pie 2020.gada budžeta un vidēja termiņa budžeta, šie jautājumi tiks vēlreiz aktualizēti kā mana galvenā prioritāte," norāda ministre.

Vienlaikus 15.maijā ir paredzēta Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju tikšanās, kur viens no darba kārtības jautājumiem būs GMI līmeņa pārskatīšana.

GMI līmenis kopš 2018.gada ir 53 eiro mēnesī, un šī gada martā to saņēma gandrīz 13 000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu