"Liepāja" un RFS izcīna uzvaras "Optibet" virslīgas mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Valds Dambrausks
Valds Dambrausks Foto: fkrfs.lv

RFS un "Liepājas" komandas piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas pirmajos mačos spēļu nogalēs izrāva uzvaras.

Turnīra līdere RFS viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Metta" vienību, bet "Liepāja" izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzveica "Jelgavu". RFS komandai uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Vjačeslavs Isajevs, bet liepājniekiem panākumu pamatlaika priekšpēdējā minūtē nodrošināja Dodo.

Rīgā notikušajā duelī pirmie vārtus guva viesi, kad jau sestajā minūtē pēc Roberta Savaļnieka piespēles no tuvas distances mājiniekus pārspēja Sedriks Kuadio. Tiesa, otrā puslaika ceturtajā minūtē "Metta" komandai izdevās panākt neizšķirtu.

RFS soda laukumā Renāru Varslavānu neatļauti kavēja Aleksandrs Fertovs, tādējādi uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" devās izpildīt Tamirlans Džamulatdinovs, kurš pirms sitiena iepauzēja un raidīja bumbu tīklā, panākdams 1:1.

"Metta" 72.minūtē nonāca mazākumā, un mača noslēgumā RFS komandai izdevās salauzt laukuma saimnieku pretestību, spēles kompensācijas laikā izraujot uzvaru. Pēc viesu uzbrukuma pirmais pie otrās bumbas vārtu priekšā bija Isajevs, kurš panāca 2:1.

Jelgavā notikušajā duelī pirmajā puslaikā bumba uzturējās Zemgales komandas laukuma pusē, kā rezultātā "Liepāja" 29.minūtē panāca 1:0. Pēc argentīniešu uzbrucēja Alekša Delgado tāla sitiena bumbu neuztvēra "Jelgavas" komandas vārtsargs Germans Māliņš, no viņa rokām tai ielidojot vārtos.

Otrā puslaika desmitajā minūtē Raivis Andris Jurkovskis "Liepājas" soda laukumā nogāza jelgavnieku aizsargu Džeremiju Fernandesu, tādējādi arī šajā mačā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" mājiniekiem sita Iraklijs Bidzinašvili, kura raidīto bumbu teju aizskāra Kristaps Zommers, tomēr nespēja kavēt "Jelgavu" no neizšķirta panākšanas.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 20 minūtes, uz tribīnēm tika izraidīts "Jelgavas" komandas galvenais treneris Marians Pahars. Mača beigās sekmīgāki bija viesi, uzvaru atnesot brazīliešu uzbrucējam Dodo, kurš 89.minūtē raidīja bumbu tīklā no asa leņķa.

RFS šo sezonu sākusi teicami, jo guva uzvaras arī trijās iepriekšējās spēlēs - 2:0 pret "Liepāju", 3:2 pret Jūrmalas "Spartaku" un 2:1 pret "Jelgavu". Tikmēr "Metta" šo sezonu sāka ar zaudējumiem visos trīs mačos - 0:1 pret "Daugavpili", 1:2 pret čempioni "Riga" un 0:2 pret "Ventspili".

Pašreizējo virslīgas līderi RFS gan piemeklējušas sastāva problēmas, jo iepriekšējā mačā pret "Jelgavu" veselības likstu dēļ nevarēja piedalīties aizsargs Nauris Bulvītis, bet traumā tagad iedzīvojies arī uzbrukuma līderis Maksims Marusičs, kurš nevarēs piedalīties pat vairākās spēlēs.

Tikmēr "Metta" šonedēļ uz trim gadiem pagarināja sadarbību ar Latvijas Universitāti, tomēr pirmās komandas nosaukumu vairs nerotās augstskolas vārds.

Savukārt "Jelgava" pirmajos četros mačos tikusi pie trim punktiem - vispirms tika zaudēts "Riga" (0:1), tomēr pēc tam ar 2:1 negaidīti pieveikta "Ventspils", bet iepriekšējā kārtā nācās piedzīvot neveiksmi pret RFS. Tikmēr "Liepāja" ir tikusi pie saviem šosezon pirmajiem punktiem, jo iepriekšējās kārtās ar 0:2 zaudēja RFS, bet pēc tam ar 0:1 atzina arī "Spartaka" pārākumus.

Arī "Liepāju" jau sezonas sākumā piemeklējuši robi sastāvā, jo Antons Jemeļins un Dmitrijs Hmizs, visticamāk, ir izkrituši no sastāva uz visu sezonu - pirmajam ir Ahilejas plīsums, bet otrs sezonu pabeidza, nesākot to krustenisko saišu plīsuma dēļ.

Virslīgas ceturtā kārta noslēgsies sestdien, kad "Daugavpils" uzņems čempioni "Riga", bet sezonu teicami sākusī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" spēkosies ar "Ventspili". Šo kārtu tikmēr izlaiž "Spartaks" futbolisti.

Ar četrās spēlēs gūtiem 12 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar sešiem punktiem divās spēlēs seko "Valmiera Glass"/ViA, bet seši punkti trīs mačos ir "Riga" un "Ventspils" futbolistiem. Pa trim punktiem tikmēr ir "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaka" komandām, kamēr "Metta" ir bešā.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.0

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu