Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" kvalificējas NHL "play-off" turnīram

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kuru pārstāv Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins, piektdien garantēja dalību šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu jeb "play-off" turnīrā.

"Blue Jackets" piektdien izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Ņujorkas "Rangers".

Kolumbusas vienība izcīnīja sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos.

Par mača spožāko zvaigzni atzina Krievijas hokeja uzbrucēju Artemiju Panarinu, kurš guva vārtus "Blue Jackets" labā trešajā periodā.

Spēles otrās zvaigznes godu izpelnījās Bulgārijas vārtsargs Aleksandrs Georgijevs, kurš "Rangers" sastāvā atvairīja 39 metienus.

Savukārt mača trešās zvaigznes tituls tika krievu vārtsargam Sergejam Bobrovskim, kurš "Blue Jackets" rindās atvairīja 25 pretinieku metienus.

Stenlija kausa izcīņai "Blue Jackets" komanda kvalificējusies trešo sezonu pēc kārtas un kopumā piekto reizi vēsturē (arrī 2009. un 2014. gadā).

"Blue Jackets" komanda, kas NHL spēlē kopš 2000. gada, nekad nav pārvarējusi Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu.

Austrumu konferences turnīra tabulā "Blue Jackets" ar 96 punktiem 81 spēlē ieņem 8. vietu, 1 punktu atpaliekot no Karolīnas "Hurricanes" un 3 punktus no uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins".

"Rangers" ar 76 punktiem 81 spēlē ierindojas 12. pozīcijā Austrumos. 

NHL regulārajā čempionātā "Blue Jackets" atlikusi viena spēle - svētdien izbraukumā pret Otavas "Senators" komandu, kurā šosezon debitējis uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Sagaidāms, ka 24 gadus vecais Merzļikins šosezon nespēlēs "Blue Jackets" rindās, bet vasarā viņš varētu pagarināt līgumu ar klubu un nākamsezon debitēt NHL čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu