Penss paziņo par ASV sankcijām pret Venecuēlas naftas kuģiem (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JOHN MINCHILLO / TT NYHETSBYRÅN

ASV viceprezidents Maiks Penss piektdien paziņoja par sankciju noteikšanu pret 34 Venecuēlas valsts naftas kompānijas kuģiem un diviem uzņēmumiem, kas piegādā Venecuēlas jēlnaftu Kubai.

Sankcijas noteiktas laikā, kad Vašingtona mēģina panākt Venecuēlas kreisā prezidenta Nikolasa Maduro gāšanu.

"Venecuēlas nafta pieder Venecuēlas tautai," Penss sacīja savā runā Raisa Universitātē Hjūstonā.

"Tiem, kas noskatās, ir jāzina šis: Tiek apsvērti visi varianti. Un Nikolasam Maduro labāk būtu nepārbaudīt Amerikas Savienoto Valstu apņēmību," teica Penss.

"Savienotās Valstis turpinās piemērot visu diplomātisko un ekonomisko spiedienu, lai panāktu mierīgu pāreju uz demokrātiju," sacīja ASV viceprezidents.

Šī ir kārtējā ASV akcija Venecuēlas kreisās valdības ienākumu samazināšanai, tomēr tā vēl atrodas pie varas un bauda Ķīnas un Krievijas atbalstu.

ASV Finanšu ministrija pavēstīja, ka tā nosaka Venecuēlas valsts naftas kompānijas PDVSA 34 kuģus par bloķētu īpašumu, kas nozīmē, ka ASV bloķēs visas transakcijas ar tiem.

Ministrija arī noteica sankcijas pret tankkuģi "Despina Andrianna", kas piegādā Venecuēlas jēlnaftu tās sabiedrotajai Kubai, kā arī divām kuģniecības kompānijām, kas saistītas ar šo kuģi. Viena no tām ir bāzēta Grieķijā, bet otra – Libērijā.

Finanšu ministrs Stīvens Mnučins apsūdzēja Kubu Maduro režīma balstīšanā.

"Savienotās Valstis turpina apņemties panākt pāreju uz demokrātiju Venecuēlā un Kubas režīma saukšanu pie atbildības par tā tiešu līdzdalību Venecuēlas bojāejā," sacīja Mnučins savā paziņojumā.

ASV agrāk bija svarīgs tirgus Venecuēlas naftai, kuru piegādāja PDVSA meitsabiedrība "Citgo", bet Vašingtona ir piespiedusi "Citgo" noguldīt savu peļņu bloķētā kontā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu