Latvijas sieviešu hokeja izlase PČ sāk ar zaudējumu Ķīnai

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāna Apsīte
Kristiāna Apsīte Foto: lhf.lv

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība sestdien Pekinā pasaules čempionātu (PČ) pirmās divīzijas B grupā sāka ar zaudējumu mājiniecei Ķīnas izlasei.

Galvenā trenera Mika Goluboviča vadītā komanda ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Ķīnas valstsvienībai.

Ar diviem precīziem metieniem Ķīnas izlases labā izcēlās Lu Šuanga (Lu Shuang).

Latvijas izlases vārtu drošība šajā spēlē tika uzticēta Kristiānai Apsītei, kura atvairīja 58 no 61 pretinieku metiena.

“Ķīna darbojās ļoti ātri, organizēti un enerģiski, kas mums sagādāja problēmas,” pēc mača sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju atzina sieviešu izlases galvenais treneris Miks Golubovičs.

“Tomēr mums izdevās savā zonā nospēlēt disciplinēti, neatļaujot pretiniecēm izdarīt bīstamus metienus no vārtu priekšās. Pirmos vārtus ielaidām mazākumā, bet otrā ripa mūsu vārtos iekrita pēc neveiksmīga rikošeta.”

“Neskatoties uz zaudējumu, uzskatu, ka meitenes aizvadīja cienīgu maču. Nedrīkstam nokārt galvas. Ir jāiet uz priekšu un jācīnās, jo turnīrs tikai tagad sācies,” atzina Golubovičs.

Kā atklāja Golubovičs, vienā no spēles epizodēm cieta Latvijas izlases hokejiste Zane Kronberga. Viņa guva nopietnu ķermeņa lejas daļas savainojumu un šajā turnīrā vairāk nepiedalīsies.

Turnīra turpinājumā Latvija sieviešu valstsvienība svētdien plkst.15:00 pēc Latvijas laika spēkosies ar Polijas komandu, bet pēc tam paredzēti mači ar Kazahstānu, Nīderlandi un Dienvidkoreju.

Uz Pekinu Latvijas dāmu izlase devās 1.aprīlī. Trīs dienas vēlāk (4.aprīlis) Mika Goluboviča vadītā komanda aizvadīja pārbaudes maču ar Nīderlandi, kur cieta neveiksmi ar 1:8.

Šajā čempionātā Latvijas sieviešu izlasei nevarēs palīdzēt Krista Jip-Čaka, Ilze Bičevska, Iveta Koka un Agnese Apsīte.

Šosezon sieviešu izlase aizvadīja divus pārbaudes ciklus. Sākotnēji novembrī Latvijas izlase divas reizes spēkojās ar Polijas komandu, bet februāra pauzē devās uz turnīru Dienvidkorejā.

Pērn Latvijas dāmu izlase PČ pirmās divīzijas B grupā ierindojās trešajā vietā. Arī 2017.gada čempionātā Latvija ieņēma identisku pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu