Oficiāli paziņots datums un vieta Usika debijas cīņai smagsvaros (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks debijas cīņu smagsvaru kategorijā aizvadīs 25. maijā Oksonhilā, Mērilendā (ASV), paziņojuši cīņas organizētāji.

Usiks smagsvaros debiju piedzīvos ar cīņu pret Kamerūnā dzimušo Francijas bokseri Karlosu Takamu.

"Pienācis laiks Oleksandra Usika jaunajam izaicinājumam. Viņš dominēja pirmā smagā svara kategorijā, kļūstot par neapstrīdamu čempionu tikai ar 15 cīņām," ESPN citē vienu no Usika menedžeriem Ediju Hērnu.

"Tagad viņš uzdrošinās spert nākamo soli, lai cīnītos pret milžiem un censtos atkārtot iepriekš sasniegto arī smagsvaru kategorijā," piebilda Hērns.

Pašlaik 38 gadus vecais Takams profesionāla boksera karjerā izcīnījis 36 uzvaras (28 nokauti), cietis 5 zaudējumus un piedzīvojis 1 neizšķirtu.

Savukārt 32 gadus vecais Usiks profesionāļa karjerā aizvadījis 16 cīņas, visās gūstot uzvaru (12 nokauti).

"25. maijs būs liels notikums manā karjerā, kad pāriešu uz smagsvaru kategoriju. Pirmajā smagajā svarā paveicu visu, kļūstot par neapstrīdamu čempionu. Tāds pats mērķis man ir arī smagsvaros," teica Usiks.

Ukrainas bokseris pērn triumfēja Pasaules boksa supersērijas pirmajā sezonā, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Usiks marta beigās paziņoja, ka viņš ir atteicies no iespējas aizstāvēt WBA čempiona jostu pirmajā smagajā svarā.

Usikam oficiāli pārejot uz smagsvaru kategoriju, Briedis vasarā Rīgā gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfinālā pret Polijas pārstāvi Kšištofu Glovacki varētu cīnīties par vienu vai pat vairākām pasaules čempiona jostām.

Briedim iepriekš piederēja WBC pasaules čempiona josta, bet Glovackis ir bijušais pasaules čempions WBO versijā.

Latvijas bokserim šobrīd pieder WBC "Dimanta" josta, bet Glovacka īpašumā ir WBO "interim" jeb pagaidu čempiona josta.

Līdz ar to ir labi priekšnosacījumi, lai Brieža un Glovacka duelī varētu notikt cīņa par WBC un WBO pasaules čempiona jostām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu