Kārlails priecīgs par Porziņģa progresu: Viņam ir unikāls talants

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis Foto: www.mavs.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails paudis prieku par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa progresu treniņos.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis guva ceļgala traumu pērn 6. februārī. Nepilnu nedēļu vēlāk tika veikta operācija, un Latvijas basketbolists joprojām turpina iziet rehabilitācijas procesu.

"Viņš ir lieliks spēlētājs. Domāju, ka viņš dos pienesumu (komandai) abos laukuma galos," kluba mājaslapā citēts Kārlails.

"Spēlētājs, kurš ir 2,21 metru garš, ātrs un spēj bloķēt metienus, ir liels ierocis. Viņš ir apveltīts ar unikālām prasmēm spēlēt uzbrukumā. Viņš var gūt punktus gan no tuvas, gan vidējas, gan tālas distances. Viņam ir unikāls talants," uzsver treneris.

Pagājušajā sezonā pirms traumas Porziņģis vidēji mačā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 punktus un bija NBA līderis ar 2,4 bloķētiem metieniem. Viņš arī bija izvēlēts dalībai pagājušā gada NBA Visu zvaigžņu spēlei.

Šogad janvāra beigās Porziņģis spēlētāju maiņas darījumā pārcēlās no Ņujorkas "Knicks" komandas uz "Mavericks" vienību. Pēdējo mēnesi arvien vairāk Latvijas basketbolists iesaistījies Dalasas komandas treniņos.

"Viņš trenējas jau mēnesi. Kaut arī viņš šosezon nespēlēs, viņam klājas ārkārtīgi labi. Viņš izmanto laiku, lai pabeigtu rehabilitāciju. Viņš attīsta un nostiprina savu ķermeni, kas viņam izdodas ļoti sekmīgi," teica Kārlails.

"Mēs esam neizsakāmi priecīgi un ļoti iedvesmoti," piebilda "Mavericks" galvenais treneris.

"Mavericks" komandai šosezon atlikušas vēl trīs spēles NBA regulārajā čempionātā. Pēc šiem mačiem vienībai sezona noslēgsies, jo Dalasas klubam nav izdevies kvalificēties "play-off" jeb izslēgšanas turnīram.

Sezonas otrajā pusē viens no vadošajiem spēlētājiem groza apakšā "Mavericks" rindās ir Dvaits Pauvels, kurš šosezon vidēji mačā guvis 10,6 punktus un izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas.

"Var manīt, ka viņš (Porziņģis) alkst spēlēt. Viņš izskatās atveseļojies. Protams, ir acīmredzams, ka viņš ir garš, un spēj ietekmēt spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ar nepacietību to gaidām," pastāstīja Pauvels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu