Baumanis jauno PČ sezonu sāk ar piekto vietu; Nitišs piedzīvo avāriju

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Baumanis pirms 2019.gada pasaules čempionāta sākuma
Jānis Baumanis pirms 2019.gada pasaules čempionāta sākuma Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas sestdien Abū Dabī izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta pirmajā posmā, kamēr "GRX Taneco" vienības attīstības braucējs Reinis Nitišs pusfinālā piedzīvoja iespaidīgu avāriju.

(Pēc soda sekunžu piešķiršanas Baumanim papildināts virsraksts un viss teksts.)

Tikmēr uzvaru sezonas pirmajā posmā sākotnēji guva Nitiša komandas biedrs Niklass Grenholms no Somijas, otrais bija zviedrs Kevins Hansens, bet trešais bija brits Līams Dorens.

Savukārt jau kādu laiku pēc sacensību beigām rīkotāji paziņoja, ka Grenholmam ir piešķirts trīs sekunžu sods par sadursmi ar sāncensi, kā rezultātā viņš tika atbīdīts uz otro vietu, bet par jauno uzvarētāju tika pasludināts Hansens.

Tikmēr Baumanis sestdien pēc sacensībām saņēma desmit sekunžu sodu, jo noslēgumā viņš manāmi saīsināja trasi. Šādas sankcijas viņam lika atkrist uz piekto vietu finālā.

Nitišs startēja pirmajā pusfināla braucienā, tomēr jau otrajā līkumā viņam neatradās vieta iekšmalā, kā rezultātā viņš uzbrauca uz līkuma paaugstinājuma. Latvieša auto uzmeta gaisā, trāpot arī vienam no konkurentu jumtiem, bet pēcāk sportists bija spiests izstāties. Par šī pusfināla uzvarētāju kļuva Hansens, kuram sekoja vācietis Timo Šeiders un Dorens.

Savukārt Baumanis sava pusfināla startā aizbrauca pirmais un noturēja pozīciju, bet džokera aplī viņš devās pēdējā aplī un noslēgumā bija otrais, atpaliekot tikai no Grenholma un iekļūstot finālā. Savukārt trešais bija ungārs Kristiāns Šābo.

Finālā Baumanis startēja no otrās rindas, bet jau pirmajā līkumā viņš iebrauca kā pēdējais starp sešiem dalībniekiem, tomēr brauciena laikā viņam izdevās pakāpties uz ceturto vietu, lai gan vienā no līkumiem viņš aizbrauca "pa taisno".

Abū Dabī pirmo reizi kāda no pasaules čempionāta posmiem izšķirošās sacensības noritēja pēc saulrieta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc viena posma līderis ar 29 punktiem ir Grenholms, 27 punktus iekrājis Hansens, kamēr trešais ar 21 punktu ir Baumanis.

Kvalifikācijā Baumanis bija ceturtais, bet Nitišs sākotnēji ierindojās 14.vietā, tomēr pēc zviedra Timija Hansena izstāšanās un norvēģa Andreasa Bakerūda diskvalifikācijas viņš arī sasniedza pusfinālu.

Nitišs pagājušajā gadā kļuva par Eiropas čempionu "SuperCar" klasē, bet šosezon ir "GRX Taneco" vienības attīstības braucējs, piedaloties arī dažos planētas meistarsacīkšu posmos.

Nitišs 2013.gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super1600" klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet pēc tam finansiālu iemeslu dēļ viņš pārgāja uz Eiropas čempionāta "SuperCar" klasi.

Tikmēr Baumanis STARD vienībā startē trešo sezonu pēc kārtas, bet pērn viņš kopvērtējumā bija devītais.

Baumanis 2015.gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet gadu iepriekš viņš tika pie bronzas. Pirmo pilnu sezonu pasaules čempionāta "SuperCar" klasē viņš aizvadīja 2016.gadā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu