Bļugers un "Penguins" cieš zaudējumu; Krosbijs sasniedz 100 punktus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers un Sidnijs Krosbijs
Teodors Bļugers un Sidnijs Krosbijs Foto: AP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 0:0, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Bļugers nospēlēja 6 minūtes un 48 sekundes, pielietoja 1 spēka paņēmienu, bloķēja 1 metienu, uzvarēja 1 iemetienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs šajā mačā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli. Kanādiešu uzbrucējs šosezon 79 mačos sakrājis 100 punktus (35 vārti un 65 piespēles).

100 punktu robežu 31 gadu vecais Krosbijs sasniedza pirmo reizi kopš 2013./14. gada sezonas, kad viņš sakrāja 104 punktus (36+68). Karjeras laikā 14 gados viņam šī ir 6. sezona, kurā izdevies sakrāt vismaz 100 rezultativitātes punktus. 

Pašlaik 24 gadus vecais Bļugers savā NHL debijas sezonā aizvadījis 28 mačus, guvis 6 vārtus, veicis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +7.

"Penguins" komanda NHL regulāro čempionātu noslēgusi ar 100 punktiem 82 mačos, ieņemot 6. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, savukārt "Rangers" ar 78 punktiem ierindojas 12. pozīcijā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. 

Stenlija kausa izcīņa sāksies 10. aprīlī. "Penguins" pirmajā kārtā spēkosies ar Ņujorkas "Islanders".

NHL izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies arī Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kuru pārstāv Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins. Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Blue Jackets" spēkosies ar NHL regulārā čempionāta uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

Sagaidāms, ka 24 gadus vecais Merzļikins šosezon nespēlēs "Blue Jackets" rindās, bet vasarā viņš varētu pagarināt līgumu ar klubu un nākamsezon debitēt NHL čempionātā.

Jau vēstīts, ka Zemgus Girgensons guva vārtus Bufalo "Sabres" komandas labā NHL regulārā čempionāta pēdējā mačā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu