Holokausta filma "Tēvs nakts" iekļauta Maskavas kinofestivāla galvenā konkursa skatē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tēvs nakts"
"Tēvs nakts" Foto: kadrs no filmas

No 18. aprīļa līdz 25. aprīlim norisināsies 41. Starptautiskais Maskavas kinofestivāls, kura galvenā konkursa skatē iekļauta režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma "Tēvs nakts", informē Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Kinofestivāla galvenajai skatei atlasītas trīspadsmit pilnmetrāžas spēlfilmas no Francijas, Irānas, Somijas, Itālijas, Turcijas, Kazahstānas, Krievijas, Ķīnas, Japānas un arī Latvijas. Tā žūriju vada korejiešu režisors Kims Kiduks.

"Dalība festivāla konkursā ļaus sākt filmas starptautisko apriti - jau maijā filmu demonstrēsim Kannu festivāla tirgus skatē, kas būs iespēja sasniegt plašu starptautisko izplatītāju loku Eiropas lielākajā filmu tirgū, bet filmas tālākais ceļš maijā un jūnijā jau apstiprināts ar pirmizrādēm vairākos nozīmīgos Eiropas, Ziemeļamerikas un Austrālijas festivālos," norādīja filmas "Tēvs nakts" producents Gints Grūbe.

Sīmaņa režisētā kinolente ir par latvieti Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 ebrejus. Filma cenšas atšķetināt galvenā varoņa drosmes noslēpumu, mēģinot saprast, vai tā pamatā ir azarts, pārgalvība, spīts vai pienākums pret savu tuvāko.

Foto: Rīgas Starptautiskais kinofestivāls pulcē viesus uz Dāvja Sīmaņa spēlfilmu "Tēvs nakts".

"Tēvs nakts" ir viena no kopskaitā 16 pilnmetrāžas filmām, kas veidotas ar NKC Latvijas valsts simtgades kino programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" atbalstu.

Maskavas Starptautiskais kinofestivāls ir viens no vecākajiem pasaulē - pirmoreiz tas sarīkots 1935. gadā, kad žūrija strādāja Sergeja Eizenšteina vadībā, tomēr regularitāti festivāls iedibinājis tikai kopš 60.gadu sākuma, bet 1999. gadā tas kļuva par ikgadēju pasākumu.

Foto: kadrs no filmas
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu