Sestdien reģistrēts 201 kūlas ugunsgrēks vairāk nekā 460 ha platībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts 201 kūlas ugunsgrēks, un to kopēja platība bija vairāk nekā 460 hektāri, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Mēģinot nodzēst kūlas ugunsgrēkus pirms VUGD ierašanās, cietuši trīs cilvēki. Kūlas ugunsgrēkos cietušo cilvēku skaits varētu būt lielāks, jo ir arī gadījumi, kad iedzīvotāji neizsauc ugunsdzēsējus, un tie neparādās VUGD statistikā, skaidroja Palkavniece.

Platības ziņā plašākais kūlas ugunsgrēks - 60 hektāri - bija izcēlies Babītes novada Salas pagastā. Savukārt Ciblas novadā pērnā zāle degusi 30 hektāru platībā, Rēzeknes novada Kaunatas pagastā kūlas ugunsgrēka platība bija 25 hektāri, Rēzeknes novada Sakstagala pagastā - 23 hektāri, Balvu novada Bērzpils pagastā, Ludzas novada Ņukšu pagastā un Varakļānu novada Varakļānu pagastā - 20 hektāri, Daugavpils novada Laucesas pagastā un Riebiņu novada Rušonas pagastā - 15 hektāri, Krustpils novada Mežāres pagastā - 13 hektāri, Ķekavas novada Daugmales pagastā, bet Jaunjelgavas novada Seces pagastā - 10 hektāri.

VUGD atgādina: kad iedzīvotāji pamana kūlas ugunsgrēku, nekavējoties jāzvana VUGD uz numuru 112. Iedzīvotājam ir jānosauc konkrēta adrese vai pēc iespējas precīzāk jāapraksta vieta, kur izcēlies ugunsgrēks. Ja iedzīvotājs pats vēlas sākt kūlas dzēšanu pirms ugunsdzēsēju ierašanās, tad ieteicams objektīvi izvērtēt situāciju un pārliecināties, ka dzēšanas darbi neapdraudēs iedzīvotāja veselību un dzīvību.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas dēļ neizceltos postošs kūlas ugunsgrēks.

Kūlas dedzināšana ir aizliegta un apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu