Menedžeris: Usikam ir viss vajadzīgais, lai pārņemtu brāļu Kļičko boksa mantojumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Oleksandram Usikam ir viss nepieciešamais, lai smagsvaru kategorijā gūtu panākumus, kādus savulaik sasniedza brāļi Vitālijs un Vladimirs Kļičko, uzskata Ukrainas boksera menedžeris Aleksandrs Krasjuks.

Usiks debiju smagsvaru kategorijā piedzīvos 25. maijā, cīnoties pret Kamerūnā dzimušo Francijas bokseri Karlosu Takamu.

Ukrainas bokseris pērn kļuva par absolūto pasaules čempionu boksā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), iegūstot savā īpašumā WBO, WBA, WBC un IBF jostas.

"25. maijs būs liels notikums manā karjerā, kad pāriešu uz smagsvaru kategoriju. Pirmajā smagajā svarā paveicu visu, kļūstot par neapstrīdamu čempionu. Tāds pats mērķis man ir arī smagsvaros," oficiālajā paziņojumā norāda Usiks.

Laika posmā no 2004. līdz 2015. gadam pasaules boksā smagsvaru kategorijā dominēja brāļi Kļičko - Vladimirs ir bijušais pasaules čempions WBA, IBF, WBO, IBO versijās, bet Vitālija īpašumā vairāk nekā 5 gadus bija WBC josta.

Vladimirs Kļičko izcīnīja zelta medaļu 1996. gada Atlantas olimpiskajās spēlēs, savukārt Usiks kļuva par olimpisko čempionu 2012. gadā Londonā.

"Usiks pārceļas uz smagsvaru kategoriju, ņemot līdzi olimpiskā čempiona prasmes un absolūtā pasaules čempiona pieredzi pirmajā smagajā svarā," sacīja Krasjuks.

"Viņam ir viss vajadzīgais, lai pārņemtu lielisko brāļu Vitālija un Vladimira Kļičko mantojumu - lai apvienotu jostas un valdītu šajā kategorijā daudzus gadus," uzskata Usika menedžeris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you for the experience, Champ! ?????? #usyk #wladimirklitschko #usyksportswear

A post shared by Usyk Aleksandr (@usykaa) on

Patlaban 32 gadus vecais Usiks profesionāļa karjerā aizvadījis 16 cīņas, visās gūstot uzvaru (12 nokauti).

Savukārt 38 gadus vecais Takams profesionāla boksera karjerā izcīnījis 36 uzvaras (28 nokauti), cietis 5 zaudējumus un piedzīvojis 1 neizšķirtu.

"Šis ir milzīgs izaicinājums, kas sāksies 25. maijā pret Karlosu Takamu. Tā būs grūta pirmā cīņa, bet man ir sevi jāpārbauda pret pasaules klases pretiniekiem ceļā uz absolūtā čempiona titulu," teica Usiks.

"Usiks pirmā smagā svara kategorijā ir sasniedzis visu. Esmu gatavs viņu uzņemt jaunā pasaulē - smagsvaru boksā," sacīja Takams. 

"Varu apsolīt, ka šī būs lieliska cīņa, jo sarūpēšu Usikam lielu pārbaudījumu, viņam piedzīvojot debiju smagsvaru kategorijā. Man ir lielas ambīcijas, un šī cīņa dos man iespēju to pierādīt," uzsvēra Francijas bokseris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu