Ar "Novičok" saindētais brits vēlas tikties ar Putinu (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BEN STANSALL / AFP

Lielbritānijas pilsonis Čarlzs Roulijs, kurš 2018. gada 30. jūnijā Eimesberijas pilsētiņā saindējās ar nervu paralītisko vielu "Novičok", vēlas tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo laikraksts The Sunday Mirror.

Roulijs pastāstījis izdevumam, ka ticies ar Krievijas vēstnieku Lielbritānijā Aleksandru Jakovenko. Roulijs vēlas saprast, kāpēc Krievijas specdienesti saindējuši viņu un viņa partneri Donu Stērdžesu, kura saindēšanās rezultātā nomira.

Lielbritānijas pilsone Dona Stērdžesa, kura nomira no saindēšanās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok"
Lielbritānijas pilsone Dona Stērdžesa, kura nomira no saindēšanās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" Foto: HANDOUT / REUTERS

"Es neesmu saņēmis nevienu atbildi, tikai Krievijas propagandas frāzes," atzina Roulijs. Viņš pastāstīja, ka Krievijas vēstnieks atstājis labu iespaidu, taču daudzi tā izteikumi bijuši visai neveikli.

Jakovenko sarunas laikā esot izteicis pieņēmumus, ka uzbrukumā izmantotā inde bijusi izgatavota Čehijā, ASV vai pat pašā Lielbritānijā. Ja "Novičok" būtu bijis no Krievijas, tas būtu "nogalinājis visus", sarunas laikā paziņojis Krievijas vēstnieks.

Tomēr skaidru atbildi, vai viņam izdosies tikties ar Krievijas prezidentu, Roulijs tā arī neesot saņēmis. Tā vietā vēstnieks vien apsolījis, ka sazināsies ar britu, ja saņems jaunu informāciju no Krievijas varas iestādēm.

Kā ziņots, britu pāris saindējās ar "Novičok" 2018. gada 30. jūnijā, Eimesberijas pilsētiņā, kas atrodas tikai 10 km attālumā no Solsberijas, kur ar šo pašu vielu tika saindēts Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Domājams, ka pāris nonāca saskarē ar indi, atverot parkā atrastu smaržu flakoniņu.

Krievija kategoriski noliedz savu līdzdalību abos indēšanas gadījumos, kaut arī gan britu policija, gan neatkarīgie eksperti publicējuši virkni pierādījumu par Krievijas specdienestu acīmredzamo iesaisti.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu