Girgensona pārstāvētā "Sabres" atbrīvo galveno treneri Hausliju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sems Reinhārts, Zemgus Girgensons, treneris Fils Hauslijs un Kails Okposo
Sems Reinhārts, Zemgus Girgensons, treneris Fils Hauslijs un Kails Okposo Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda no galvenā trenera amata atbrīvojusi Filu Hausliju, ziņo vienība.

"Sabres" rudenī vienubrīd bija NHL līdere, bet sezonu ar 76 punktiem 82 spēlēs noslēdza Austrumu konferences 13.vietā, astoto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

""Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils ir paziņojis, ka galvenais treneris Fils Hauslijs ir atbrīvots no saviem pienākumiem," teikts komandas paziņojumā.

Leģendārais aizsargs Hauslijs par "Sabres" galveno treneri kļuva 2017.gada vasarā. Pirms tam Hauslijs četrus gadus strādāja kā Nešvilas "Predators" komandas galvenā trenera asistents, atbildot par aizsargu darbu.

Savas spēlētāja karjeras laikā Hauslijs bija viens no labākajiem NHL aizsargiem, turklāt viņa pirmā komanda šajā līgā bija tieši "Sabres", kas viņu izraudzījās 1982.gada draftā.

Kopumā amerikāņu aizsargs Bufalo kubā pavadīja astoņas sezonas, bet pēc tam viņš pārstāvēja arī Vinipegas "Jets", Sentluisas "Blues", Kalgari "Flames", Ņūdžersijas "Devils", Čikāgas "Blackhawks" un Toronto "Maple Leafs" komandas.

Savu profesionālo karjeru Hauslijs noslēdza 2003.gadā.

Hauslijs 21 NHL aizvadītajā sezonā kā hokejists piedalījās 1495 regulārā čempionāta mačos, kuros guva 338 vārtus un izpildīja 894 rezultatīvas piespēles. Viņš arī piedalījies septiņās Visu zvaigžņu spēlēs, bet ASV izlases rindās kļuva par 2002.gada Olimpiādes vicečempionu. Hauslijs ir uzņemts arī NHL un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālēs.

Karjeras laikā gan ASV aizsargam neizdevās kļūt par Stenlija kausa čempionu, bet izslēgšanas turnīrā viņš kopumā 85 mačos guva 13 vārtus un veica 43 rezultatīvas piespēles.

Hauslijs divos pasaules čempionātos bijis arī ASV valstsvienības galvenā trenera palīgs, kā arī 2012./2013.gadā vadīja šīs valsts nacionālo izlasi planētas U-20 meistarsacīkstēs, palīdzot tai tikt pie zelta.

Girgensons savā sestajā NHL sezonā 72 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo trīs gadu laikā. Viņš NHL 420 spēlēs guvis 49 vārtus un veicis 70 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu