Paula Jonasa komentārs pēc sacensībām Trentino trasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Pauls Jonass aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem 4. posmā izcīnīja 15. vietu, joprojām nosargājot čempionāta kopvērtējuma ieņemto 11. pozīciju. 

Sacensības tika aizvadītas Trentino reģiona Pietramurata trasē, vienā no tradicionāli ainaviski baudāmākajiem MXGP galamērķiem, un tās izvērtās visnotaļ "raibas".

Sestdien kvalifikācijas sacensībās Jonass izcīnīja septīto rezultātu, kas ir līdz šim labākais sportista sasniegums kvalifikācijas braucienos.

“Sestdien izdevās aizvadīt lielisku braucienu, kas arī rezultējās ar manu labāko sniegumu šosezon. Jutos labi, tādēļ biju gatavs cīnīties par katru pozīciju un aprast ar trasi, lai jau svētdien mēģinātu izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu,” atzina Jonass.

Lai gan sportistus un komandas pirms sacensībām māca bažas par trases stāvokli pēc nedēļu ilgajām lietusgāzēm, trases apsaimniekotāji bija paveikuši lielisku darbu, meistarīgi sagatavojot sacensībām paredzēto vietu.

Pirmo finālbraucienu Jonass uzsāka 9. pozīcijā, taču kļūda brauciena pirmajā pusē maksāja sportistam pāris vietas un sacīkste tika pabeigta, esot vienpadsmitajam.

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

“Pirmo braucienu aizvadīju stabili, un, lai gan pieļāvu kļūdu, kas ļāva diviem sāncenšiem apsteigt mani, domāju, ka izcīnītā vieta ir manām šī brīža spējām atbilstoša,” atzīst Pauls.

Otrais brauciens savukārt sākās pagalam neveiksmīgi, Paulam krītot vienā no trases pirmajiem līkumiem un atsākot sacīksti no pēdējās vietas. Līdz brauciena izskaņai latvietim izdevās pakāpties uz 19. pozīciju, kurā atrodoties sportists arī finišēja.

“Kritiens notika kopā ar priekšā esošajiem sportistiem, kad neveiksmīgi aizķēros aiz viena no motocikliem un nācās braucienu uzsākt vēlreiz. Tad, protams, atrast vajadzīgo ritmu bija daudz grūtāk, taču darīju, ko varēju, lai šaurajā trasē apsteigtu pēc iespējas vairāk konkurentu. Esmu priecīgs, ka ieguvu 2 punktus. Tas nav daudz, taču reizēm čempionāta kopvērtējumā sportistus šķir vien pāris punkti, tādēļ ir jācīnās par katru pozīciju,” teic latvietis.

Neskatoties uz piedzīvoto kritienu, Jonass pēc aizvadītās nedēļas nogales ir optimistisks: “Kritiena laikā sasitu galvu un plecu, taču nopietnas traumas netika gūtas. Tagad man ir mēnesis laika, lai kopā ar komandu turpinātu strādāt un uzlabot fizisko sagatavotību pirms Mantovā gaidāmā posma. Noteikti vēlos uzlabot arī savu reakciju startā, kas dotu neizmērojamas priekšrocības, uzsākot sacīkstes. Protams, kaut kur zemapziņā ir arī fakts, ka straujiem soļiem tuvojas Latvijas MXGP posms, kur jau pēc diviem mēnešiem ceru ieraudzīt ikvienu savu līdzjutēju.”

Nākamais pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem posms norisināsies tikai pēc mēneša, kad 12. maijā pasaules spēcīgākie motobraucēji atkal pulcēsies Mantovas trasē Itālijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu