ASV iekšzemes drošības ministre atkāpusies no amata

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps un iekšzemes drošības ministre Kirstjena Nīlsena
ASV prezidents Donalds Tramps un iekšzemes drošības ministre Kirstjena Nīlsena Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka amatu pamet iekšzemes drošības ministre Kirstjena Nīlsena, vienlaikus uzsverot savu apņemšanos apstākļos, kad nelegālu dienvidu robežas šķērsošanas gadījumu skaits strauji pieaudzis, imigrācijas politiku padarīt stingrāku.

"Iekšzemes drošības ministre Kirstjena Nīlsena pametīs savu amatu, un es vēlos viņai pateikties par viņas dienestu," svētdien tviterī apliecināja Tramps.

Viņš aicināja ASV muitas un robežsardzes komisāru Kevinu Makalinu uzņemties ministra vietas izpildītāja pienākumus.

"Neraugoties uz progresu centienos reformēt iekšzemes drošības jomu atbilstoši jaunajam laikmetam, esmu sapratusi, kas šis man ir īstais laiks, lai paietu malā," paziņojumā par demisiju norādīja Nīlsena.

Nīlsenas atkāpšanās iezīmē beigas sarežģītajām attiecībām ar Trampu, kurš norādījis, ka nav apmierināts ar viņas veikumu, neraugoties uz ministres lojalitāti un aizstāvību prezidenta vispretrunīgākajām politikas nostādnēm.

18 mēnešus atrodoties amatā, Nīlsena kļuva pa sinonīmu nelegālo imigrantu bērnu nošķiršanai no vecākiem. Kreiso organizācijas un Demokrātu partijas pārstāvji vairākkārt pieprasījuši viņas atkāpšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu