Lietuvieša neaizmirstamais lidojums: viņš bija vienīgais pasažieris

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sociālie tīkli

Lietuvietis Skirmans Strimaitis marta vidū no Viļņas devās slēpot uz Bergamo Itālijā. Kad Strimaitis iekāpa "Boeing 737-800" lidmašīnā, viņš ar pārsteigumu secināja, ka būs vienīgais pasažieris lidaparādā ar 189 sēdvietām, vēsta raidorganizācija CNN.

Bez vienīgā pasažiera lidmašīnā atradās divi piloti un pieci apkalpes locekļi. Lai arī lidojuma apkalpe septiņas reizes pārsniedza pasažieru skaitu, lidojums tik un tā notika.

Tūroperators "Novaturas" apstiprināja, ka 16.martā esot kādas klientu grupas vajadzībām norīkojis speciālu reisu no Bergamo uz Viļņu. Lai lidaparātam atpakaļ uz Bergamo nebūtu jādodas tukšam, pārdošanā tika izliktas vienvirziena biļetes maršrutā Viļņa-Bergamo.

Taču Strimaitis bija vienīgais, kurš šādu biļeti iegādājās.

"Apkalpe sākumā izskatījās diezgan apjukusi," Strimaitis stāsta raidorganizācijas CNN tūrisma sadaļai. "Varbūt arī viņiem tā bija nebijusi pieredze."

"Man parādīja personisku drošības instruktāžu. Pēc tam es vienkārši izbaudīju lidojumu, uzņemot pašiņus un rakstot. Ļoti neierasti, ka lidmašīnā ir klusums. Es smaidīju visu dienu," atklāj laimīgais pasažieris.

Strimaitis stāsta, ka lidmašīnas pilots paziņojumos salonam uzrunājis viņu kā "pasažiera kungu". 

"Apkalpe sacīja, ka esot bijis jauki lidot kopā ar mani," stāsta Strimaitis. "Domāju, ka viņiem tas bija viegls darbiņš."

Tas nav pirmais gadījums, kad lidmašīna paceļas ar vienu vienīgu pasažieri. 2017.gadā skotu atpūtniece Karona Grīva par lidojumu no Skotijas uz Krētu samaksāja vien 46 mārciņas (52 eiro), taču ceļoja ar īpašām ērtībām, jo viņa bija vienīgā pasažiere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu