Burovs pirmās sola risināt problēmas RS un RNP un "lāpīt" bedres ielās (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) pirmās sola risināt problēmas "Rīgas satiksmē" (RS) un "Rīgas namu pārvaldniekā" (RNP), kā arī "lāpīt" bedres galvaspilsētas ielās.

Burovs pirmdien intervijā Latvijas Radio tieši RS minēja kā pirmo jautājumu, pie kura sakārtošanas viņa vadībā būtu jāķeras Rīgas pašvaldībai - vispirms uzņēmumam jāizraugās padome, uz kuru šodien vajagot būt izsludinātam konkursam un kurai būtu jābūt izraudzītai maija vidū, tad attiecīgi tikšot sludināts konkurss uz valdi, strādāts pie uzņēmuma budžeta, ieviesti auditā izteiktie ieteikumi utt.

Kā nākamās risināmās problēmas Burovs nosauca bedrainās Rīgas ielas un RNP darba uzlabošanu, kur arī nepieciešams izraudzīties padomi un vēl vienu valdes locekli, ar kuriem kopā domāt par RNP darbības uzlabošanu, jo objektīvu un subjektīvu sūdzību par uzņēmumu esot ļoti daudz.

Burovs atzina, ka šie pēc būtības esot otra vicemēra Vadima Baraņņika (S) atbildības jautājumi, bet Burovs solīja, ka arī pats no atbildības nevairīsies. Viņš uzsvēra, ka "Saskaņas" atbildības jomās "iejaucies" arī atstādinātā Nila Ušakova (S) vadības laikā, piemēram, tieši Burovs esot piedāvājis RS pagaidu vadītāja amatam Ernestu Saulīti, jo viņu pazīstot jau ilgus gadus kā labu juristu.

Rīgas mēra pienākumu izpildītājs uzsvēra, ka tāpat šogad līdz rudenim jāpieņem jaunais Rīgas pilsētas attīstības plāns un jāiesniedz Rīgas priekšlikumi valsts attīstības plānam, lai pašvaldība var sekmīgi apgūt Eiropas fondu līdzekļus.

Par Ušakova ievēlēšanu Eiropas Parlamentā Burovs runāja kā par teju notikušu faktu, norādot, ka pēc vēlēšanām - jūnija beigās vai jūlija sākumā - vajadzētu būt ievēlētam arī jaunam Rīgas mēram. Burovs neatbildēja, vai arī pats varētu kandidēt uz Rīgas mēra krēslu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu