Nedēļas otrajā pusē visā Latvijā naktīs gaidāms sals

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Salna. Ilustratīvs foto
Salna. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ Latvijā būs vēss laiks, nedēļas otrajā pusē naktīs gaidāms sals līdz -6 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Līdz trešdienai laikapstākļus noteiks ciklons, debesis būs pārsvarā mākoņainas un brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi - lietus un sniegs. Maksimālā gaisa temperatūra otrdien un trešdien būs tikai +2..+7 grādi, minimālā gaisa temperatūra naktīs - aptuveni nulle grādu.

Nedēļas otrajā pusē valdīs Skandināvijas anticiklons, tādēļ laiks kļūs sausāks un saulaināks, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Samazinoties mākoņu daudzumam, naktis kļūs dzestrākas un visā valstī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, savukārt pēcpusdienas kļūs par kādu grādu siltākas.

Visticamāk, anticiklona ietekme saglabāsies arī nākamnedēļ, bet gaisa temperatūra varētu ievērojami kāpt.

Jau ziņots, ka nepietiekamais nokrišņu daudzums un zemais gaisa mitrums turpinās kaltēt zemi, pastiprinot bažas par jaunu neražas gadu. Veģetācijas attīstību kavēs arī sals naktīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu