Sevastovai neliels kritums WTA rangā; Ostapenko atgriežas Top 30

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi vienu vietu un atkāpusies uz 13.pozīciju, kamēr Aļona Ostapenko atgriezusies pirmajā trīsdesmitniekā.

Vēl pirms pāris nedēļām Sevastova nebija tālu no tā, lai sasniegtu ranga pirmo desmitnieku, tomēr tagad viņa no tā atpaliek jau par 450 punktiem. Latvijas tenisiste pēdējā laikā nav spēlējusi sekmīgi - viņa kopš februārī notikušajām Federāciju kausa cīņām cietusi piecus zaudējumus sešās spēlēs.

Tikmēr Ostapenko pēc vienas nedēļas pārtraukuma atgriezusies ranga pirmajā trīsdesmitniekā - viņa veikusi kāpumu par divām vietām un tagad atrodas 29.vietā.

Pagājušajā nedēļā Sevastova nepārvarēja Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra otro kārtu, kamēr Ostapenko tika līdz trešajai kārtai jeb astotdaļfinālam. Šonedēļ viņai iecerēta dalība Kolumbijā notiekošajā Bogotas "International" turnīrā, kur viņa pirmajā kārtā spēkosies ar kvalifikācijas laimīgo zaudētāju Kristiju Anu no ASV, kura pasaules rangā atrodama vien 205.vietā.

Jau šomēnes Latvijas tenisistēm savā laukumā pret Vāciju ieplānotas pārspēles par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 267.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkritusi par vienu vietu un ir 648.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā ir rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz čehieti Petru Kvitovu. Ceturtā ir vēl viena Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova, bet vāciete Angelika Kerbere ir piektā. Sestajā pozīcijā, veicot vienas vietas kāpumu, ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura uz septīto pozīciju nobīdījusi nīderlandieti Kiki Bertensu. Astotā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrāliete Ešlija Bārtija un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Čārlstonas WTA "Premier" turnīrā svētdien triumfēja Ostapenko trešajā kārtā uzvarējusī amerikāniete Medisona Kīza, kura finālā ar 7-6 (7:5), 6-3 pārspēja Dānijas pārstāvi Karolīni Vozņacku. Amerikānietei šis bija ceturtais WTA tituls.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu un ir 54.pozīcijā, bet Sevastova saglabājusi 65.pozīciju. Savukārt Marcinkēviča ir 255.pozīcijā, piedzīvojot kritumu par vienu vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu