IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs - pūšaminstrumentu svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sākas IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs
Sākas IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs Foto: Jānis Porietis

No pirmdienas līdz 12. aprīlim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisināsies IX Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs, informē JVLMA pārstāve Annija Bičule.

Viņa skaidroja, ka simpozija mērķis ir piesaistīt visu līmeņu pūšaminstrumentu specialitātes pārstāvjus, kā arī radīt papildu interesi par nozari starptautiskā mērogā topošajiem un esošajiem profesionāļiem.

Simpozijā piedalīsies vairāki vadošie Eiropas pūšaminstrumentu spēles meistari un interpreti, tostarp trompetists Mārtins Vāgemans no Austrijas un trombonists Nils-Ole Bo Johansens no Norvēģijas.

Simpozija laikā būs iespēja darboties ne tikai praktiski, pilnveidojot savas prasmes, bet arī apmeklēt koncertus.

Simpozija Atklāšanas koncertā šodien plkst.18 JVLMA Lielajā zālē muzicēs Akadēmijas Brass ansamblis diriģenta Jāņa Retenā vadībā, 9. aprīlī plkst.18 JVLMA Lielajā zālē uzstāsies Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas un JVLMA trombona klases studentu ansamblis. 10. aprīlī plkst.13 Brass ansamblis dosies izbraukuma koncertā uz Tukuma 2. vidusskolu, savukārt 12. aprīlī plkst.18 norisināsies Simpozija Noslēguma koncerts JVLMA Lielajā zālē, kurā muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, solisti Robins Jānis Lellis un Viktors Iglesias Sančess, diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā.

Rīgas koncertos ieejas maksa ir trīs eiro, bet skolēniem ieeja ir par brīvu. Biļetes ir nopērkamas stundu pirms koncerta, tā norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu