Rosina apsūdzēt divas amatpersonas par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām amatpersonām par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā Valsts policijas (VP) Salaspils iecirknī.

Neminot iecirkņa nosaukumu, IDB aģentūru informēja, ka birojs nosūtījis kriminālprocesa materiālus prokuroram kriminālvajāšanas sākšanai pret divām Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Amatpersonas dienesta dokumentos norādīja faktiskajiem apstākļiem neatbilstošu informāciju, proti, tika sniegta nepatiesa informācija par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā.

Pamatojoties uz šo informāciju, policijas darbiniekiem, tai skaitā abām aizdomās turētajām amatpersonām, tika aprēķināts un apmaksāts nakts stundu darbs.

Pretlikumīga rīcība, sagatavojot dienesta dokumentus ar mērķi palielināt atalgojumu, konstatēta vairākās epizodēs.

Pēc IDB ierosinātā kriminālprocesa VP iepriekš sāka dienesta pārbaudi par iespējamiem pārkāpumiem darba laika uzskaitē Salaspils iecirknī. VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka patlaban ir pieņemts lēmums ierosināt disciplinārlietas, bet disciplinārsods vēl nav piemērots.

Šī nav vienīgā krimināllieta, kas bija ierosināta par nelikumībām Salaspils iecirknī. Šogad janvārī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa par piesavināšanos nelielā apmērā bijušajam Valsts policijas Salaspils iecirkņa priekšniekam Gatim Kalvītim piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu