Jelgavas nozāģētajam dižozolam dota otrā elpa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Priedītis / LETA

No 3.maija līdz 18.maijam Jelgavā Ozolskvērā notiks koka skulptūru simpozijs "Otrā elpa", kura laikā divi tēlnieki no pagājušajā gadā nozāģētā dižozola, kas daudzus gadus bijis skvēra simbols, radīs skulptūru "Laika vilciens". 

Skulptūru paredzēts veidot vēsturiskajā ozola atrašanās vietā Ozolskvērā, un tā simbolizēs ekonomiku, mākslu, kultūru un visu, ko ozols redzējis savā vairāk nekā 250 gadu garajā mūžā.

Otru mūžu nozāģētajam ozolam devuši arī Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" audzēkņi, kuri rudenī salasīja dižkoka zīles un iedēstīja tās melnzemē.

TVNET jau rakstīja, ka 2018. gada vasarā ozolu, kas auga Ozolskvērā, pašvaldības speciālisti, arborists un Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki atzina par stipri bojātu un bīstamu.

Lēmums ozolu nozāģēt tika pieņemts, jo tam bija radušies būtiski sakņu sistēmas bojājumi, iztrupējusi stumbra pamatne ar vairākiem vaļējiem dobumiem pie tās, kuros konstatēta brūnā trupe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu