Pasaules bagātākās sievietes. Kas viņas ir? (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pagājušonedēļ šķiršanās ietvaros mantu sadalīja pasaules bagātākais pāris - Bezosi. Interneta tirdzniecības giganta "Amazon" īpašnieks Džefs Bezoss netika gāzts no pasaules bagātākā cilvēka titula, taču Makenzija Bezosa mantas dalīšanas rezultātā kļuva par trešo bagātāko sievieti. Raidorganizācija BBC skaidro, kas ir pasaulē bagātākās sievietes un kā viņas tādas kļuvušas.

Foto: AFP/SCANPIX

Fransuāza Betakūra-Mejera - 49,3 miljardi dolāru

65 gadus vecā francūziete Fransuāza Betakūra savu bagātību mantoja no mātes Liliānas Betakūras, kurai līdz nāvei 2017.gadā piederēja apmēram trešdaļa kosmētikas kompānijas "L'Oreal" akciju.

Biznesa žurnāls "Forbes" Betakūru-Mejeru ierindo kā 15. bagātāko cilvēku pasaulē.

Betakūra-Mejersa nodarbojas ar pētniecību. Viņa publicējusi ar reliģiju pētniecību saistītus darbus.

Foto: Reuters/ScanPix

Elisa Voltone - 44,4 miljardi dolāru

69 gadus vecā Elisa Voltone ir amerikāņu veikalu tīkla "Walmart" izveidotāja Sema Voltona vienīgā meita. 

Atšķirībā no saviem brāļiem Voltone neiesaistījās uzņēmuma vadībā, bet tā vietā nodarbojās ar mākslu. Ar Voltonu ģimenes fonda palīdzību viņa palīdzēja izveidot amerikāņu mākslas muzeju Arkanzasā.

Voltonei pieder "Walmart" akcijas vairāku miljardu dolāru vērtībā. "Forbes" ierindo viņu pasaules bagātāko cilvēku saraksta 17. vietā.

Foto: AP/Scanpix

Makenzija Bezosa - vismaz 35,6 miljardi dolāru

48 gadus vecā Makenzija Bezosa 1993.gadā apprecējās ar Džefu Bezosu. Tolaik viņi abi strādāja investīciju fondā. Bezosiem ir četri bērni.

Bezosa izdevusi divus romānus un vada organizāciju "Bystander Revolution", kas cīnās pret ņirgāšanos un apcelšanu bērnu un pusaudžu vidū.

Pagaidām nav zināms, cik īsti turīga ir Bezosa. Pēc šķiršanās atklātībā nonāca informācija, ka Bezosa kontrolēs 4% no uzņēmuma apgrozībā esošajām parastajām akcijām. Saskaņā ar pašreizējo "Amazon" akciju cenu, viņai pieder akcijas 35,6 miljardu dolāru vērtībā. Bezosas patiesā bagātība varētu būt vēl ievērojami lielāka, taču viņas īsto vietu starp pasaules bagātākajiem cilvēkiem, visticamāk, uzzināsim tikai pēc nākamā "Forbes" topa iznākšanas.

Žaklīna Marsa - 23,9 miljardi dolāru

79 gadus vecajai Žaklīnai Marsai pieder apmēram trešā daļa no saldumu ražotāja "Mars". Pasaulslaveno kompāniju 1911.gadā nodibināja viņas vectēvs Frenks Marss. 

Žaklīna Marsa uzņēmumā strādāja 20 gadus un līdz 2016.gadam bija tā valdē. Patlaban Marsa nodarbojas ar filantropiju, kā arī ir Vašingtonas Nacionālās operas un Nacionālā arhīva valdes locekle.

Marsa pasaules bagātāko cilvēku sarakstā ieņem 33. vietu.

Jana Huijaņa - 22,1 miljards dolāru

37 gadus vecā Jana Huijaņa ir bagātākā sieviete Ķīnā, taču visas pasaules bagātāko cilvēku topā ieņem 42. vietu. Viņai pieder lielākā daļa būvniecības kompānijas "Country Garden" akciju.

Jana Huijaņa no sava tēva mantoja 57% uzņēmuma akciju.

Foto: AFP/SCANPIX

Zuzanna Klatena - 21 miljards dolāru

56 gadus vecās Vācijas pilsones Zuzannas Klatenas bagātība ieguldīta farmācijas un autobūves uzņēmumu akcijās. Pēc vecāku nāves viņa mantoja 50% ķimikāliju kompānijas "Altana AG" akciju. Viņai un brālim pieder arī gandrīz 50% BMW akciju.

Klatena pēc mantojuma saņemšanas nopirka visu uzņēmumu "Altana AG", kā arī iegādājās dažādu citu uzņēmumu akcijas.

Zuzanna Klatena ieņem 46. vietu "Forbes" pasaules bagātāko cilvēku sarakstā. 

Foto: Reuters/ScanPix

Lorīna Pauela-Džobsa - 18,6 miljardi dolāru

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" dibinātāja Stīva Džobsa atraitne Lorīna Pauela-Džobsa no vīra mantoja apmēram 20 miljardus dolāru uzņēmumu "Apple" un "Disney" akcijās. 

55 gadus vecā Lorīna Pauela-Džobsa daļu naudas investēja žurnālistikā, iegādājoties vairumu žurnāla "The Atlantic" akciju, kā arī ieguldīja medijos "Mother Jones" un "ProPublica". Viņa darbojas vairākās organizācijās, kas cīnās par izglītības sistēmas reformām un imigrācijas likumiem.

Lorīna Pauela-Džobsa ieņem 54. vietu žurnāla "Forbes" pasaules bagātāko cilvēku topā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu