Liepājā atklāta izstāde “Iekļauties kustībā”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valters Pelns

Pagājušajā piektdienā, 5. aprīlī, ar franču mākslinieka Silvēra Žarosona (Silvère Jarrosson) performanci Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atklāta izstāde “Iekļauties kustībā”. Sadarbojoties koncertzālei ar Francijas institūtu Latvijā un Latvijas Mākslas akadēmiju, izstāde tapusi kā dialogs starp Silvēru Žarosonu un trīs latviešu māksliniekiem Reini Bērziņu, Ansi Rozentālu un Jāni Noviku. Izstāde “Lielā dzintara” mākslas telpā "Civita Nova" būs skatāma līdz 23. aprīlim. 

Izstāde apvieno četru mākslinieku daiļradi ar vienojošo pamata tēmu – kustība. Mākslinieki ir radījuši instalācijas, kas aicinās skatītājus saplūst ar mākslas darbiem. Silvērs Žarosons Francijā ir uzgleznojis 16 lielformāta audeklus, kuri izstādīti organiskā apļa kompozīcijā ir kā atbilde uz Anša Rozentāla metafiziskajām pārdomām par ūdens un gaisa tēmu, Jāņa Novika koka instalācijām vai Reiņa Bērziņa tēlniecības objektiem.

Foto: Valters Pelns

Izstādē „Iekļauties kustībā” Latvijas un Francijas jaunie mākslinieki rada savas interpretācijas par kustību un personisko telpu. Mākslinieku darbi ietver laika cilpas, kuras konstruē un dekonsturē realitāti, mūsdienu trokšņainā vide tiek apstrādāta mainīgos audio signālos, ar kuru palīdzību rodas kustība un tiek mainīts vizuāli uztveramais attēls. Vienojošs elements jauno mākslinieku darbos ir lielformātu glezniecības un skaņas instalācijas.

Pirmo reizi izstāde 2018. gada nogalē tika izrādīta Latvijas Mākslas akadēmijā. Izstāde Liepājā ir papildināta ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu darbiem, ko jaunie mākslinieki radījuši īpašā, tieši viņiem organizētā Silvēra Žarosona meistarklasē.

Aplūko foto.

Izstāde “Lielajā dzintarā” apskatāma līdz 23. aprīlim. Darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai plkst. 10.00 – 19.00, svētdienās – plkst. 10.00 – 15.00. Organizē: “Lielais dzintars” sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā un Latvijas Mākslas akadēmiju. Atbalsta: Didaxis un Maecenae. Ieeja izstādē – bezmaksas.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu