Spānijas premjers: Katalonija nebūs neatkarīga

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pedro Sančess.
Pedro Sančess. Foto: Fernando Alvarado/EFE

Ja sociālisti saglabās varu pēc šomēnes gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, Katalonija nebūs neatkarīga un netiks arī rīkots nekāds referendums par tās atdalīšanos, uzrunājot savus atbalstītājus, svētdien paziņojis Spānijas premjerministrs Pedro Sančess.

"Nē ir nē," Sociālistu partijas mītiņā Saragosā pirms 28.aprīlī paredzētajām vēlēšanām uzsvēra Sančess. "Ja būs sociālistu valdība, nebūs Katalonijas neatkarības, nebūs nekādu referendumu par neatkarību, un Spānijas konstitūcija Katalonijā netiks pārkāpta. Tas nenotiks."

Marta beigās sociālistu Katalonijas nodaļas līderis Migels Ifeta kādā intervijā atzina, ka hipotētiska referenduma gadījumā, ja 65% katalāņu nobalsotu par neatkarību, "demokrātijai būtu jāatrod, kā to īstenot".

Vēlāk viņš gan atsauca savus izteikumus, kas izraisīja asu kritiku no opozīcijā esošās konservatīvās Tautas partijas (PP) puses.

PP apsūdzēja Sančesu un viņa vadītos sociālistus, ka tie slepenībā gatavotu darījumu ar katalāņu separātistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu