Artis Ābols: Strādājam ar prasībām, kuras mums ieviesis Hārtlijs

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālā hokeja komanda paplašinātā kandidātu sastāvā pirmdien "Volvo sporta centrā" sāka gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam (PČ), kas šogad notiks Slovākijā. Boba Hārtlija klātneesamības laikā izlases kandidātus vada Artis Ābols, kurš norādīja, ka strādā saskaņā ar Kanādas speciālista ziņu. 

"Oficiālais sagatavošanās posms pasaules čempionātam ir sācies. Strādājām ar prasībām, kuras mums ieviesis Bobs Hārtlijs," sacīja Ābols. "Treniņi pagaidām ir sadalīti grupās. Pirmā nedēļa būs vairāk vērsta uz fizisko sagatavotību."

Ledus treniņus izlases kandidāti pagaidām aizvada Ābola, Edgara Masaļska un Valērija Kuļibabas vadībā, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

Treniņus divās grupās sākuši 36 hokejisti. Ar valstsvienību kopā ir arī aizsargs Oskars Cibuļskis, bet pagaidām viņš rokas traumas dēļ netrenējas. 

"Tik plašu kandidātu loku, kāds bija pagājušajā gadā, mēs nevaram izskatīt un dot iespēju spēlēt. Ir vairāki hokejisti paplašinātajā sarakstā, kuri ar mums trenēsies, un tad redzēsim, kas brauks vai nebrauks uz pārbaudes spēlēm ar Franciju," teica Ābols.

"Nekādu pārsteigumu pirmajā treniņā nebija. Viss rit normāli, pozitīvi. Visi, kuri ir šeit, ir tie, kas var un grib spēlēt. Neviens šeit nav piespiedu kārtā."

Šogad, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases aizvadīs sešas pārbaudes spēles, kas ir mazāk, nekā ierasts iepriekš. 

 

Galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēl ir aizņemts klubā. Viņa vadītā Omskas "Avangard" vienība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences finālsērijā ir 3-2 vadībā pret Ufas "Salavat Julajev". Sērijas sestā spēle notiks pirmdien. 

"Ar Bobu jau iepriekš esam strādājuši kopā. Viņš pats teica: tu zini, kas ir darāms. Vēl pirms sērijas piektās spēles ar viņu runājām, apspriedām, ko mēs darīsim šonedēļ. Viss ir izrunāts. Visi saraksti un spēlētāju sadalījumi viņam ir pieejami, ir lietas kursā," norādīja Ābols. "Provizoriski gan man, gan viņam ir zināms, kas brauks uz Franciju. Ideja mums visiem kopā ir viena, mēs saprotam, ko gribam vēst uz turieni un kas tur nebrauks. Protams, komunikācija mūsu starpā notiek."

Ar Franciju Latvijas izlase pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 19. aprīlī, divas dienas vēlāk tiksies atkārtoti.

"Pārbaudes spēles ir tikai sešas. Atbraucot no Francijas, pēc dienas jau būs spēle ar Krieviju. Pēc spēlēm ar Krieviju paplašinātais sastāvs būs jāapgriež. Laika vairs nebūs tik daudz, trenēsimies vienā grupā. Tad jau strādāsim vairāk ar taktiku, bet šajā pirmajā nedēļā mēs tam praktiski nepieskarsimies. Domāju, ka Bobs diez vai būs uz spēlēm ar Krieviju, bet pēc tam paliks vēl tikai divas spēles," teica Ābols. 

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu