Miks Indrašis: Šobrīd par pasaules čempionātu nedomāju

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas kandidāti sākuši gatavoties pasaules čempionātam (PČ), kas maijā risināsies Slovākijā. Viens no potenciālajiem valstsvienības līderiem Miks Indrašis par gaidāmo turnīru pašlaik nedomā un visu uzmanību velta sagatavošanās posmam. 

"Ir forši būt mājās un forši atkal trenēties ar visiem kopā," pēc pirmā treniņa sacīja Indrašis. "Notika viss tāpat kā pie Boba Hārtlija."

Ledus treniņus izlases kandidāti pagaidām aizvada Arta Ābola, Edgara Masaļska un Valērija Kuļibabas vadībā, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

Boba Hārtlija klātneesamības laikā izlases kandidātus divās grupās vada Ābols, kurš regulāri kontaktējas ar galveno treneri un strādā pēc viņa izstrādāta plāna. 

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs mazāk pārbaudes spēļu nekā ierasts. Šogad sešas. Pirmās divas paredzētas 19. un 21. aprīlī viesos pret Franciju. 

Indrašis pagaidām nezina, vai dosies uz pirmajām pārbaudes spēlēm. Viņš gan norādīja, ka spēļu prakses nolūkos tas par skādi nenāktu. 

"Vēl pēc sezonas beigām biju Maskavā, kur divas dienas aizvadīju treniņus. Kādas 10 dienas gan nebiju neko darījis. Pēc pēdējās spēles sanāca brīvas desmit dienas, bet tagad jau esmu šeit," pastāstīja viens no potenciālajiem izlases līderiem. 

 

Šo sezonu 28 gadus vecais Indrašis aizvadīja Maskavas "Dinamo" sastāvā. 55 regulārā čempionāta spēlēs viņš izcēlās ar 16 vārtu guvumiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, būdams trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā. 

Gagarina kausa izcīņā viņš 11 mačos guva vienus vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles. 

"Sezonas sākums bija tīri normāls, bet vidusdaļā gaidīju, ka nospēlēšu labāk. Kāpumi un kritumi ir vienmēr. Bija jāsavācas, kaut kur kaut kā nedaudz pietrūka... Piestrādāju, un beigās jau sezona sanāca okei. Neteikšu gan, ka tā bija laba vai slikta," teica Indrašis.

Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs sezonas otrajā pusē Indraši iekļāva trijniekā ar Vadimu Šipačovu un Dmitriju Kagarļicki, veidojot vadošo maiņu, kas  allaž pirmā sāka vairākuma realizāciju. 

"Viņi ir labi spēlētāji. Tu nevari pie viņiem spēlēt, ja pats nemāki," pauda Indrašis. "Viņiem ir prasības, kā jau visiem spēlētājiem. Neesmu no tiem, kuriem patīk sēdēt malā un skatīties, kas notiek laukumā. Man patīk spēlēt ar ripu. Domāju, ka beigās mums izveidojās diezgan spēcīga ķīmija."

Viņš pauda prieku atkal satikt visus cīņu biedrus izlasē. No treniņu pirmās grupas gan Indrašim bija arī pāris jaunas sejas. 

"Tagad ir jāatjaunojas, jāuzlabo fiziskā gatavība un jāuzņem forma. Nekas jau it kā nav zaudēts, bet ir lietas, kas jāattīsta. To varēs izdarīt arī spēlēs," teica Indrašis. 

Par pasaules čempionātu viņš šobrīd vēl nav sācis domāt. "Šobrīd mani tas īsti neinteresē. Tagad koncentrējos sagatavošanās posmam, lai būtu pilnībā gatavs spēlēt," uzsvēra uzbrucējs. 

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam. Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu