Vītoliņš vēl neziņā par savu nākotni "Davos" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: EPA/Scanpix

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš šobrīd vēl nezina, vai turpinās vadīt Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandu "Davos", intervijā klubam atklāja treneris.

Vītoliņš pie "Davos" stūres stājās pērn decembrī, palīdzot tai saglabāt vietu NLA.

"Strādāšanu par "Davos" treneri uztvēru kā jaunu izaicinājumu. Līdz šim esmu koncentrējis savu uzmanību tikai uz pārspēlēm un vietas saglabāšanu līgā. Tagad man nedaudz laika, lai padomātu. Esmu pateicīgs, ka "Davos" man uzticēja vadīt komandu. Atbalsts no kluba un visiem pārējiem bija lielisks," "Davos" citē Vītoliņa teikto.

Vītoliņam "Davos" komandā asistēja vēl viens pašmāju speciālists Viktors Ignatjevs.

Vītoliņš pirms tam rudenī iesaistījās Latvijas čempionu "Kurbads" treneru kolektīvā, palīdzot vienībai Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā.

Savas trenera karjeras laikā Vītoliņš kā Oļega Znaroka asistents ir izcīnījis trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausus, kā arī neilgu laiku bija šā turnīra komandas Maskavas "Dinamo" galvenais treneris.

Savukārt laikā no 2014. līdz 2018. gadam Vītoliņš bija Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka asistents. Šajā periodā Krievijas izlase izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos. Šogad Vītoliņš ar Znaroku līdz olimpiskajam zeltam aizveda olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR).

Kopā ar Znaroku Vītoliņš trenējis arī Latvijas izlasi, bet tas bija pirms panākumiem Krievijā.

Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas "Pikes" klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

"Davos" par Šveices čempioni kļuvusi 31 reizi, bet iepriekšējais tituls bija 2015.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu