Viņķele: Koalīcija atbalsta, ka veselības apdrošināšanai jābūt obligātai un tā jāīsteno caur sociālās apdrošināšanas iemaksām (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcija atbalsta to, ka iedzīvotāju veselības apdrošināšanai ir jābūt obligātai un ka tā ir jāīsteno caur sociālās apdrošināšanas iemaksām, pirmdien sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Izņēmums šajā gadījumā būtu atbrīvotās kategorijas, norādīja politiķe. Viņa arī skaidroja, ka koalīcija atbalsta viena groza veselības aprūpi, atsakoties no iepriekšējā Saeimā pieņemtās ieceres par divu grozu sistēmu.

Vaicāta par iecerēto plānu tiem, kuri nemaksā sociālās apdrošināšanas iemaksas, noteikt obligātu valsts veselības apdrošināšanas maksājumu attiecībā pret minimālo algu, veselības ministre norādīja, ka šajā jautājumā vēl tiek strādāts pie risinājumiem.

Viņa norādīja, ka sākotnēji aprēķinātā iespējamā summa šādos gadījumos būtu 1% no minimālās algas sociālās apdrošināšanas iemaksām, kas pašlaik veido 51,6 eiro gadā. Iepriekš bija izskanējis, ka šī summa būtu 43 eiro gadā.

Kā ziņots, aģentūra LETA jau ziņoja, ka Viņķeles priekšlikums paredz vienota veselības aprūpes pakalpojumu groza izveidi. Lai to panāktu, plānots arī par vienu procentpunktu palielināt valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas alternatīvajiem nodokļu režīmiem, tostarp mikrouzņēmumiem, pašnodarbinātajiem, autoratlīdzību maksātājiem un patentu maksātājiem.

Pēc ministrijas aprēķiniem, iemaksu palielināšana par vienu procentpunktu veselības aprūpes budžetam sniegtu pienesumu aptuveni sešu miljonu eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu