"Hamas" līderis Rietumkrastā aizturēts uz sešiem mēnešiem bez tiesas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Izraēla pirmdien bez tiesas piemērojusi aizturēšanu uz sešiem mēnešiem Hasanam Jusefam, kas ir viens no vadošajiem palestīniešu kustības "Hamas" līderiem Rietumkrastā, paziņojis Izraēlas iekšējais drošības dienests "Shin Bet" un Jusefa ģimene.

Jusefs, kurš piedalījās "Hamas" dibināšanā pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, tika aizturēts 2.aprīlī savās mājās Rietumkrastā, ziņoja nevalstiskā organizācija "Palestinian Prisoners' Club".

Pirmdien Jusefam piemērota administratīvā aizturēšana uz sešiem mēnešiem, atklāja viņa ģimene. "Shin Bet" to apstiprināja.

64 gadus vecais Jusefs ilgus gadus pavadījis Izraēlas cietumos. No iepriekšējā apcietinājuma viņš tika atbrīvots 2018.gada oktobrī.

"Mēs nosodām šo lēmumu. Viņš cieš no diabēta un augsta asinsspiediena," sacīja viņa dēls Ovaiss, piebilstot, ka tēvs ieslodzījumā pavadījis kopumā aptuveni 20 gadus.

Administratīvā aizturēšanas sistēma ļauj Izraēlai aizturēt ieslodzītos uz sešiem mēnešiem bez apsūdzību izvirzīšanas.

Izraēla apgalvo, kas tas ļauj varasiestādēm aizturēt aizdomās turamos, lai novērstu uzbrukumus, kamēr tiek vākti pierādījumi, taču kritiķi un tiesību aizstāvju organizācijas apgalvo, ka varasiestādes šo sistēmu izmanto ļaunprātīgi.

Administratīvā aizturēšana pašreiz piemērota aptuveni 500 palestīniešiem, liecina "Palestinian Prisoners' Club" informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu