Timma kļūst par mača rezultatīvāko spēlētāju "Himki" uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latviešu basketbolists Jānis Timma pirmdien guva 20 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, kaldinādams Maskavas apgabala "Himki" komandas uzvaru.

"Himki" savā laukumā ar rezultātu 100:80 (21:21, 29:15, 31:11, 19:33) pārspēja Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no sešiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tiekot pie 19 efektivitātes koeficienta punktiem.

Timma, kurš pēc pievienošanās "Himki" vienībai kļuvis par vienu no maskaviešu līderiem, ar 20 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs, bet produktīvākais ar desmit punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm bija viņa komandas biedrs Aleksejs Šveds.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 20 panākumiem 24 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 17 uzvarām 21 spēlē seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 17 uzvarām 21 dueļos ir Maskavas apgabala "Himki".

Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar astoņām uzvarām 22 mačos ir desmitā, Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 23 mačos ir vietu zemāk, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 23 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu