Vardarbībā jauniešu cietumā Londonā cietuši 20 cietuma darbinieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Vairākos incidentos jauniešu cietumā Londonā pagājušās nedēļas nogalē cietuši 20 cietuma darbinieki, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Kā pavēstīja Lielbritānijas Cietumu pārvaldes amatpersonas, pēc vardarbības uzliesmojuma Feltemas jauniešu ieslodzījuma vietā slimnīcā nogādāti 13 cietuma darbinieki.

Cietumu darbinieku asociācija cietumā notikušo vardarbību nodēvēja par pilnīgi nepieņemamu.

Saistībā ar notikušo sākta izmeklēšana, un vardarbības iniciatoriem var draudēt viņiem jau piespriestā cietumsoda pagarināšana.

Feltemas cietums ir sadalīts divās daļās – A blokā tiek turēti 15 līdz 18 gadus veci ieslodzītie, savukārt B blokā uzturas 18 līdz 21 gadu veci ieslodzītie.

Feltemas jauniešu cietums jau ilgstoši ticis uzskatīts par nedrošu, kas galvenokārt skaidrojams ar regulārajiem dažādu ieslodzīto grupējumu konfliktiem.

Tomēr kopš pagājušajā gadā ieviestajiem jauniem labas uzvedības veicināšanas pasākumiem, situācija cietumā bija jūtami uzlabojusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu