Jelgavā un Ozolniekos atsavina nelegālo alkoholu un cigaretes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šomēnes Jelgavā un kaimiņu Ozolnieku novadā policisti atsavinājuši nelegālo alkoholu un tabakas izstrādājumus, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Jau sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā Jelgavā veikta kratīšana kāda vīrieša dzīvesvietā. Kratīšanas laikā policisti atsavinājuši 80 litrus bezkrāsaina šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas bija pildīts četrās 20 litra tilpuma kannās. Tāpat atrasts alkohola izgatavošanas aparāts. Izņemtais šķidrums nosūtīts uz ekspertīzi.

Aizturētais vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā. Viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Sietniece atgādināja, ka par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu realizāciju soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt Ozolnieku novada Cenu pagastā administratīvās lietvedības ietvaros veiktas pārbaudes divu sieviešu dzīvesvietās. Vienā mājoklī policija atsavinājusi 2800, bet otrā 1200 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām.

Sievietes par pārkāpumu var saņemt līdz 700 eiro naudas sodu.

Policija lūdz iedzīvotājus ziņot, ja ir informācija par nelegālo akcizēto preču tirdzniecību, glabāšanu vai pārvadāšanu, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu