Rihards Marenis: Ceru, ka man sezona turpināsies līdz maija beigām

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzbrucējs Rihards Marenis ir apņēmības pilns pierādīt savu lietderību Latvijas hokeja izlases treneru kolektīvam, lai kandidētu uz vietu valstsvienības sastāvā, kas maijā piedalīsies pasaules čempionātā (PČ) Slovākijā. Sezonu, kas ir garākā viņa karjerā, cer turpināt līdz maija beigām. 

"Pēc Latvijas čempionāta finālsērijas paņēmu nedēļu brīvu un kā vienmēr - pēc nelielas pauzītes ir nedaudz grūtāk uzkāpt uz laukuma, jāieslidojas. Neesmu tik ilgu laiku izlaidis, viss normāli," pēc pirmā izlases treniņa teica Marenis. "Visiem uzdevums ir skaidrs, ir komunikācija ar Hārtliju, kurš ir devis savus nosacījumus, ko vēlas redzēt. Kad viņš ieradīsies, būs jābūt formā."

Galvenā trenera Boba Hārtlija klātneesamības laikā izlases kandidātus divās grupās vada Artis Ābols, kurš regulāri kontaktējas ar galveno treneri un strādā pēc viņa izstrādāta plāna. Viņam palīdz Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba, bet par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis.

Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda pirmdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālu, sērijā līdz četrām uzvarām 4-2 pieveicot Ufas "Salavat "Julajev". 

Izsaukumu uz valstsvienības nometni Marenis saņēma trešdien. Pirms tam informācija par viņa pievienošanos izlases treniņiem izskanēja vien baumu līmenī. 

"Mēģinu spēlēt aizsardzības hokeju, no sākuma izdarīt visu aizsardzībā. Ja vajag, varu gulties ripu ceļā, bloķēt metienus. Savu lomu es zinu. Tāds ir arī vienīgais veids, kā es varu tikt izlasē, jo es to tiešam vēlos. Jau no sākuma jāspēlē labi aizsardzībā, un uzbrukums pats veidosies," uzskata Marenis. 

Sezonu 25 gadus vecais Marenis iesāka "Mogo" komandā, vēlāk pievienojās Rīgas "Dinamo" un sezonu pabeidza atkal "Mogo" sastāvā, kuras rindās kļuva par Latvijas čempionu. Viņš bija viens no komandas līderiem. 

"Jā, varētu teikt, ka šī man ir garākā sezona. Tā sākās jau pagājušajā vasarā, kad mēģināju iekļūt Rīgas "Dinamo" komandā. Nedēļa man bijusi brīva, bet visu laiku zināju, ka jāuztur sevi formā un jābūt gatavam. Ceru, ka sezona man turpināsies līdz maija beigām," Marenis pauda apņēmību pacīnīties par vietu Latvijas izlases rindās. "Gribas šo gadu padarīt vēl īpašāku. Nedomāju apstāties."

Treniņus izlasē Marenis iesācis pirmajā grupā. Otrā formāli skaitās spēcīgāka. Tajā trenējas hokejisti, kuri ir tuvāk valstsvienības pamatsastāvam. 

"Man ir jāsitas no apakšas un jāmēģina izcīnīt savu vietu," uzsvēra Marenis. "Es to esmu darījis visu sezonu."

Sezonas laikā viņam nav piezagusies nojauta, ka varētu pavasarī kandidēt uz vietu sastāvā dalībai pasaules čempionātā. 

"Ar izlasi aizbraucu uz Minsku un tur it kā labi sanāca nospēlēt. Līdz ar to kaut kādas cerības, ka mani uzaicinās, bija, bet sezonas laikā vairāk koncentrējos uz pašu sezonu, lai palīdzētu Rīgas "Dinamo" un pēc tam "Mogo". Man tika pateikts, ka ir jābūt gatavam," pastāstīja Marenis. "Sezonas otrajā pusē sajutu savu spēli un vairāk pats sapratu, kas man jādara, lai katrā spēlē varētu būt reāls palīgs komandai. Centos atrast savu rutīnu, lai uz katru spēli būtu tonusā. Kopumā ar sezonu esmu apmierināts, bet uzskatu, ka varu vēl vairāk. Apmierinātība nav tā labākā lieta."

"Mogo" rindās 10 Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs viņš guva piecus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet Rīgas "Dinamo" komandā 33 spēlēs četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. 

Nākamās sezonas kontekstā viņš vēl nedomā, šobrīd visu uzmanību velta darbam valstsvienības treniņos. 

"Ja tikšu izlasē un labi nospēlēšu, tad būs arī kādi varianti," runājot par nākamo sezonu, teica Marenis. "Varbūt mani atpakaļ gribēs "Dinamo", bet to vēl redzēsim. Pagaidām mēģināšu izdarīt visu labāko, ko tagad varu paveikt. Spēlēšana izlasē, pasaules čempionātā paver durvis uz citām pusēm. Tā es savu vārdu varētu palaist plašākā pasaulē. Tad varbūt būtu arī kādi citi piedāvājumi. Ceru, ka spēšu sevi pietiekami labi parādīt. Gribētu tikt atpakaļ "Dinamo" komandā."

 

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs mazāk pārbaudes spēļu nekā ierasts. Šogad sešas. Pirmās divas paredzētas 19. un 21. aprīlī viesos pret Franciju. 

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē risināsies no 10. maija līdz 26. maijam. Grupas turnīrā Latvijas izlasei jātiekas ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Abu grupu spēcīgākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu