Bijušais LTV vadītājs Belte pērn algā saņēmis teju 84 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amata pagājušā gada beigās atlaistais Ivars Belte pērn uzņēmumā algā saņēmis 83 596 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publicētā amatpersonas deklarācija.

Beltes īpašumā ir dzīvoklis Rīgā, savukārt valdījumā - 2005.gada izlaiduma vieglais automobilis "Volswagen Touareg".

Bijušajam LTV vadītājam īpašumā ir arī vairāku uzņēmumu akcijas. AS "Luminor Bank" Beltem pieder 113,57 akcijas 6522,85 eiro nominālvērtībā, savukārt AS "Grindeks" - 54 akcijas 437,40 eiro nominālvērtībā.

Saskaņā ar iesniegto deklarāciju, 2018.gadā Belte LTV vadītāja amatā algā saņēmis 83 596,63 eiro. Salīdzinot ar 2017.gadu, algā saņemto līdzekļu summa pieaugusi par 9186 eiro.

Belte nav deklarējis naudas uzkrājumus, taču viņam ir parādsaistības 49 207 eiro un 26 240 Šveices franku (23 318 eiro) apmērā.

Kā ziņots, 8.aprīlī par atkāpšanos no amatiem paziņoja par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", un par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos izvēlētā Eva Juhņēviča, kura iepriekš bija XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore.

Giels un Juhņēviča par atkāpšanos paziņoja pēc tam, kad no žurnālistu un arī politiķu vidus plaši izskanēja šaubas gan par konkursa norisi, gan par kandidātu kompetenci un atbilstību LTV vadīšanai. Kritika lielākoties bija vērsta pret NEPLP, kas tajā saskatīja politisku spiedienu un dēvēja par "linča tiesu".

Vakances uz minētajiem amatiem LTV valdē radušās pagājušā gada nogalē, kad NEPLP izteica neuzticību Beltem un Sergejam Ņesterovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu