Deputāti konceptuāli atbalsta ieceri 13.maiju noteikt par Valsts valodas dienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) ierosinājumu 13.maijā atzīmēt Valsts valodas dienu.

Reizē komisijas sēdē iesākās diskusija, vai noteikt, ka atzīmējama ir Valsts valodas diena vai arī Latviešu valodas diena.

Tāpat komisijas sēdē deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) rosināja apsvērt par Valsts valodas dienu noteikt 18.februāri, atzīmējot to, ka 2012.gada referendumā "modernā latviešu nācija nosargāja valsts valodu".

TM skaidro, ka Valsts valodas diena būtu veltīta latviešu valodas bagātības un attīstības godināšanai, vienlaikus atspoguļojot arī latviešu valodas statusa nozīmīgumu Latvijā.

Ideja par Valsts valodas dienas atzīmēšanu 13.maijā pieder Rakstniecības un mūzikas muzejam, saistot šī datuma izvēli ar latviešu valodas pamatlicēja Jura Alunāna dzimšanas dienu, skaidroja ministrijā.

Vienlaikus Saeimas Juridiskā biroja pārstāve Lilita Vilsone piedāvāja deputātiem Ministru kabinetam piešķirt tiesības atsevišķos īpašos gadījumos noteikt kādu dienu par brīvdienu. Šāds rosinājums saistīts ar 2018.gadā piešķirto brīvdienu pāvesta vizītes laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu